Tämä on arkistosivu.
Voit siirtyä Aviisin uudelle sivustolle tästä.
Hae Aviisin arkistosta.
 

Mitä vittua? Hävisikö professuuri hakemuksen mukana?

Tampereen kaupunki lupasi kulttuuripääkaupunkihakemuksessa rahoittaa vireillä olevaa Tutkivan teatterityön keskusta viisivuotisella professuurilla. Turun saatua kulttuuripääkaupungin aseman Tampereen entinen apulaiskaupunginjohtaja Lasse Eskonen kommentoi Aamulehdessä (1.11) kaupungin olevan mukana rahoituksessa "jollakin tavalla".

Lasse Eskonen, pitävätkö kulttuuripääkaupunkihakemuksen lupaukset?
"Lupaus on voimassa. Yliopisto on itse ottanut esille yhteistyöneuvotteluissa, että muukin tukemisen tapa voisi tulla kyseeseen."

Jos kaupunki ei lahjoitakaan professuuria, mihin kaupungin tuki konkreettisesti suuntautuu?
"Esimerkiksi yksikön johtajasta on puhuttu professorin vaihtoehtona. Kyse ei siis ole säästöistä tai siitä, että kaupunki yrittäisi tingata asiassa."

Johtuuko kaupungin lahjoitusprofessuurista luopuminen kulttuuripääkaupungin aseman menettämisestä?
"Ei. Tutkivan teatterityön keskus on ollut vireillä jo aiemmin kuin kulttuuripääkaupunkihakemus. Paikallista yhteistyötä harjoittavalle kulttuurikoulutuskeskukselle tuli tarvetta varsinkin, kun Teatterikorkeakoulun valo- ja äänisuunnittelun laitos muuttaa Helsinkiin. Tutkivan teatterityön keskus tulee VÄS:n tiloihin Hämeenpuistoon ensi vuonna."

Paljonko kaupungin tuki tulee olemaan?
"Siitä ei ole vielä tietoa, koska professuurejakin on eri hintaisia. Tuki tulee kuitenkin olemaan suurin piirtein lahjoitusprofessuurin suuruinen."

Mikä on Tutkivan teatterityön keskuksen merkitys Tampereen kaupungille?
"Keskus vahvistaa Tampereen kaupungin imagoa kulttuuri- ja teatterikaupunkina. Keskuksessa yliopiston ja Tampereen ammattikorkeakoulujen teatteriopiskelijat tekevät yhteistyötä, mikä on uudenlaista ja ennakkoluulotonta resurssien hyödyntämistä, jota opetusministeriökin tukee mielellään. Keskuksesta tulee olemaan myös valtakunnallista hyötyä, koska se palvelee teatterityön arkea. Tutkimus tulee keskittymään nimenomaan käytännön teatterityöhön."

Hertta-Mari Kaukonen

| More

LUKIJOIDEN KOMMENTIT (0)

Kommentointi on suljettu arkistosivulla.

Täytä kaikki lomakkeen kohdat.Tampereen ylioppilaslehti Aviisi | Yliopistonkatu 60 A, 33100 Tampere | puh. 050-36 12 853
Sivujen ulkoasu: Seppo Honkanen


Aviisi Facebookissa
Aviisi Twitterissä
Tampereen yliopisto