Tämä on arkistosivu.
Voit siirtyä Aviisin uudelle sivustolle tästä.
Hae Aviisin arkistosta.
 

Pinnin Pojat polkevat Rahviksessa

Pinnin Pojat on ehtaa tavaraa.
Pinnin Pojat on ehtaa tavaraa.


Hämäläistä kansanmusiikkia esittävä duo Pinnin Pojat esiintyy Telakan Rahvaanmusiikin kerhossa joulukuussa.

Pitkän tien kulkenut kaksikko Arto Järvelä (viulu, nyckelharpa, mandoliini, laulu) ja Kimmo Pohjonen (huuliharput, harmonikka, gogo-marimba, laulu) ovat veivanneet perinnemusiikkia jo vuodesta 1989 suurella menestyksellä. Arkaainen hämäläismeininki sekoittuu uudempiin aineksiin ja laulu raikaa hurtilla huumorilla.

Pinnin Pojat on julkaissut kaksi omaa albumia, vieraillut useilla muilla ja kierrellyt ulkomailla soittamassa ja keräämässä materiaalia. Bändin leppoisassa musiikissa yhdistyvät suomalaiset kansansävelmät, iskelmä ja muun muassa Pohjois-Amerikan suomalaissiirtolaisten alueilta kerätty aineisto. Virtuoosimainen soitanta, rento ote ja vankka kokemus kansanmusiikista kuuluvat lopputuloksesta.

Kimmo Pohjonen on maamme tunnetuimpia hanuristeja, jonka projektit saavat kiitosta maailmanlaajuisesti. Arto Järvelä on tunnustettu viulisti, joka opettaa kansanmusiikkia Sibelius-akatemiassa.

Pinnin Poikien levyjä on myynnissä Telakalla lipunmyynnin yhteydessä.

Illassa kuullaan myös Vänkää, joka esittää suomalaisia ja irlantilaisia sävelmiä neljän nuoren naisen ja kaksirivisten hanurien voimin.

Rahvaanmusiikin kerho järjestetään kuukausittain Telakalla. Se on ensimmäinen säännöllisesti toimiva kansanmusiikkiklubi Suomessa. Toimintaa on järjestetty jo seitsemän vuoden ajan.

Rahviksessa kuulee pohjoismaista kansanmusiikkia, runonlaulantaa, pelimannimeininkiä, tuttuja ja vieraita soittimia ja paljon hyviä juttuja.

Fuusioita ja kaukomaitakaan ei unohdeta täysin. Klubin tunnelma on nimensä mukaisesti rahvas: siellä kaikki kohtaavat toisensa samanarvoisina, rinta rinnan ja turhia hienostelematta. Puitteiltaan hirsipuinen Ravintola Telakka on kuin luotu arkaaisen musiikin iltamille.

Rahvaanmusiikin illat keräävät paljon alan harrastajia ja muuten aihepiiristä kiinnostuneita. Ne ovat ainutlaatuisia kurkistuksia muuten pinnan alla pysyttelevän perinnemusiikin maailmaan ja rahvaan värikkääseen historiaan.

Jantso Jokelin

Pinnin pojat ja Vänkä Telakalla torstaina 07.12. klo 21. Liput 5 euroa.
Lisää Rahviksesta osoitteessa
www.rahvaanmusiikinkerho.net/.

| More

LUKIJOIDEN KOMMENTIT (0)

Kommentointi on suljettu arkistosivulla.

Täytä kaikki lomakkeen kohdat.Tampereen ylioppilaslehti Aviisi | Yliopistonkatu 60 A, 33100 Tampere | puh. 050-36 12 853
Sivujen ulkoasu: Seppo Honkanen


Aviisi Facebookissa
Aviisi Twitterissä
Tampereen yliopisto