Tämä on arkistosivu.
Voit siirtyä Aviisin uudelle sivustolle tästä.
Hae Aviisin arkistosta.
 

Perkele! Kirjoituksia Tamysta

Akateemisuuden antikliimaksi?

Egot kohtaavat ja henkselit paukkuvat.

"Tää on mun viides liittari."

"Mä oon Korpilammella nyt seittemättä kertaa."

Suomen yliopisto-opiskelijoiden päiväysvanha kerma kokoontui toissa viikonloppuna Espoon Korpilammelle pitämään liittokokousta. Pyhä tarkoitus ja jalo tavoite oli taas kerran hyväksyä Suomen ylioppilaskuntien liitolle (SYL:lle) mitä parhain toimintasuunnitelma ja talousarvio ja valita liiton hallitukseen fiksuja ihmisiä ensi vuodeksi. Demokratian hengessä, tietysti.

Asiakysymyksissä onnistuttiin pääasiassa pysymään poissa pikkupoliitikkojen hiekkalaatikkoleikeistä, mutta meininki jäi siitä huolimatta tai juuri siksi laimeaksi. Sirkushuvien lomassa - olihan siellä disko ja karaokekin - mitään suuria ja mullistavia linjauksia ei ylioppilasliikkeen kartalle piirrelty. Muutoksen tärkeys ja tulevaisuuden haasteet nousivat toki tapetille, mutta lähinnä koristeellisina kliseinä.

Meno muistutti enemmän opiskelijapolitiikan seminaaria kuin vuoden tärkeintä kokousta. Eniten positiivista virtaa tuntui olevan "pullamössösukupolven" asemasta kokouspuheen pitäneellä Osku Pajamäellä ja kokouksessa puhetta johtaneella Kasperi Launiksella, jotka vaativat opiskelijoita haastamaan vanhempia sukupolvia ihan tosissaan.

Hallitusneuvotteluista tuli yhden neuvottelijan show. Paska homma sinänsä, mutta neuvottelijan suunnitelma ja neuvottelujen lopputulos muistuttivat toisiaan yhtä paljon kuin Ben Hur ja Poliisiopiston jatko-osa. Oma vika. Ei siinä auttanut itkun nieleskely eikä ovien paiskominen. Putoaminen kapellimestarin pallilta merkityksettömän pelinappulan asemaan teki varmasti kipeää. Melkein kävi sääliksi.

Puheenjohtajavalinnassa näkyi tänäkin vuonna onnistuneen valmentautumisen ja tehokkaan mielikuvamarkkinoinnin merkitys. Eihän kukaan oikeasti opi tuntemaan ketään ihmistä tai hänen osaamistaan tunnin paneelikeskustelun ja vartin haastattelun perusteella.

Tällä kertaa potin korjasi Lasse Männistö, tuleva diplomitradenomi Stadin bisnesmieskoulusta. Siinä sivussa myös Tamyn ehdokas Iina Korkiamäki tuli valituksi hallitukseen. Voimia Lasselle, Iinalle ja muulle orkesterille ensi vuoteen: uhrautukaa, olkaa rohkeita ja ottakaa riskejä! Teitä ei valittu puoluekoneistojen rattaiksi, vaan opiskelijan paremman huomisen rakentajiksi.

Janne Santala
koulutuspoliittinen sihteeri

Kirjoittaja toimi Tamyn neuvottelijana SYL:n liittokokouksessa 17.-18.11.2006

| More

LUKIJOIDEN KOMMENTIT (0)

Kommentointi on suljettu arkistosivulla.

Täytä kaikki lomakkeen kohdat.Tampereen ylioppilaslehti Aviisi | Yliopistonkatu 60 A, 33100 Tampere | puh. 050-36 12 853
Sivujen ulkoasu: Seppo Honkanen


Aviisi Facebookissa
Aviisi Twitterissä
Tampereen yliopisto