Tm on arkistosivu.
Voit siirty Aviisin uudelle sivustolle tst.
Hae Aviisin arkistosta.
 
Aviisi 15/2007
kansi

Perkele – Kirjoituksia Tamystä

Yliopistomme vuonna 2010

Lapin yliopisto loi uutta opiskelukulttuuria. Kun aloitat syksyllä opintosi, voit saada käyttöösi kannettavan tietokoneen. Kannettava kulkee mukanasi koko opiskelusi.

Saat tietokoneen käyttöösi viideksi vuodeksi maksettuasi käyttöoikeusmaksun. Valmistumisesi jälkeen voit lunastaa tietokoneen itsellesi nimellistä korvausta vastaan. Pointtina on huomattavasti edullisempi tapa hankkia sähköinen teknologia itselleen yliopiston kautta.

Se on antanut lappilaisille tasa-arvoisempia mahdollisuuksia siirtyä kokopäivätietokoneenkäyttäjäksi siellä, missä sen haluat tehdä. Ei läheskään kaikilla ole mahdollisuutta käydä kaupassa hakemassa kone tuosta vaan. Tampere hoksasi ottaa mallia, ja nyt täälläkin pällistellään ruutua yhä enemmän.


Ainejärjestöt
ovat yliopistomme aktiivisimpia toimijoita. Olikin kohtuutonta, että Tamy tuki niitä niin vähän.

Edustajisto otti kuin ottikin tiukemman kannan siihen, miten jatkossa tuetaan ainejärjestöjä ja millä perustein. Sama koski myös yhdistyksiä, joiden arkeen kuului mutapaini talousahdingoissa.


Ruoka on jokapäiväinen ilomme
ja hyppytunnin kanssa lempiaine kampuksellamme. Sanotaan, että olet mitä syöt. Moni ei normaalisti haluaisi olla vihannes, mutta kasvisruuan suosio on selvässä nousussa. Euro on paras konsultti, ja yliopistomme onkin ottanut mallia rakkaasta ystävästämme, Tamkista.

Siellä kasvisruuat ovat selvästi edullisempia kuin liharuoat. Jouluna sitten kinkkua, jos niikseen on. Minäkin sain läpi aloitteeni kaikkien tamperelaisten laitosten siirtymisestä luomuruokaan vuoteen 2012 mennessä.


Sähköisten tenttien
lisäksi käyttöön on otettu sähköiset kirjat. Pitkät varausjonot ja hikinorot otsalla ja lukusalin pöydällä ovat historiaa. Paperintulostus ja -kulutus on puolittunut kampuksella. Yliopistomme alkaa pikkuhiljaa olla oikeasti ympäristöystävällinen.


Pitkään jatkuneeseen
, huolestuttavan surkeaan asuntotilanteeseenkin on löytynyt ratkaisu. Lukukausimaksut ovat romahduttaneet ulkomaisten opiskelijoiden määrän, ja nykyään yksiöihin pääsee kolmen viikon jonotuksella.


Ai niin, meinasin unohtaa. Ravitsemusliike Yo-talo on ymmärtänyt olevansa opiskelijaravintola ja laskenut kaljan hintaa selvästi. Nykyään siellä kehtaa käydä kaltaiseni köyhälistöläinenkin.

Mutta hei, mitä minä vielä täällä teen?

Joonas Lepistö
Tamyn edustajiston jäsen

| More

LUKIJOIDEN KOMMENTIT (0)

Kommentointi on suljettu arkistosivulla.

Tyt kaikki lomakkeen kohdat.Tampereen ylioppilaslehti Aviisi | Yliopistonkatu 60 A, 33100 Tampere | puh. 050-36 12 853
Sivujen ulkoasu: Seppo Honkanen


Aviisi Facebookissa
Aviisi Twitteriss
Tampereen yliopisto