Tämä on arkistosivu.
Voit siirtyä Aviisin uudelle sivustolle tästä.
Hae Aviisin arkistosta.
 
Aviisi 15/2007
kansi

Kolumni: Vapaa-aika opiskelun tukena

Syksyn opiskelut ovat jälleen lähteneet vauhdikkaasti käyntiin, ja siten myös Silmänkääntäjän toiminta. Alkusyksystä ainejärjestömme pehmensi laskua opiskelun arkeen järjestämällä matkan Tarttoon draamafestivaaleille.

Mikäpä olisikaan sen viihdyttävämpää ja mielenkiintoisempaa kuin ammattiteatteriesitykset sukulaiskielellä? Matka oli tarkoitettu siis samalla rentoutukseksi ja opintoja tukevaksi ekskursioksi.

Ainejärjestömme päätavoitteisiin kuluukin opiskelijoiden hyvinvoinnin sekä sosiaalisen kanssakäymisen lisäksi juuri opiskeluissa tukeminen.

Koska pääaineemme ehkä tärkein kiinnostuksenkohde, teatteriesitys, on jo luonteeltaan viihdyttävää ja yhteydessä vapaa-aikaan, on luonnollista että Silmänkääntäjä tukee jäsentensä teatteriharrastusta kaikin tavoin.

Teatteriharrastus ei ainoastaan helpota pääaineemme opiskelua, se antaa myös tilaa opiskelijoiden omalle luovalle työlle ja sitä kautta myös henkiselle hyvinvoinnille.

Silmänkääntäjä ry kuuluukin Suomen ylioppilasteatteriliittoon, ja opiskelijamme valmistavat vuosittain vähintään yhden teatteriesityksen ainejärjestönsä siipien suojissa. Tämä tarkoittaa pääasiassa ainejärjestön antamaa rahallista avustusta tuotantoon, markkinointiin, tilavuokriin, pukuihin ja rekvisiittaan. Ainejärjestöllämme on myös oma pieni pukuvarasto vapaasti opiskelijoidensa käytettävissä.

Tänä lukuvuonna silmänkääntäjät ovat olleet aktiivisia, kevätlukukaudella ensi-iltansa saa peräti kaksi näytelmää: Juopa ja Romminäytelmä.

Isompien teatteriproduktioiden lisäksi (ja osin myös niiden rahoittamiseksi) Silmänkääntäjä kerää rahaa tekemällä pieniä show-keikkoja erilaisissa tapahtumissa ja juhlissa. Improvisaatiot ja muut pienet esitykset valmisteluineen kuuluvat siis myös toimintaamme ja niitä voi meiltä myös tilata.

Lisätietoa esityksistämme ja muusta toiminnastamme löydät kotisivuiltamme: www.uta.fi/jarjestot/silmank/

Venla Moisala
Silmänkääntäjä
(teatterin ja draaman tutkimuksen
opiskelijoiden
ainejärjestö)

| More

LUKIJOIDEN KOMMENTIT (0)

Kommentointi on suljettu arkistosivulla.

Täytä kaikki lomakkeen kohdat.Tampereen ylioppilaslehti Aviisi | Yliopistonkatu 60 A, 33100 Tampere | puh. 050-36 12 853
Sivujen ulkoasu: Seppo Honkanen


Aviisi Facebookissa
Aviisi Twitterissä
Tampereen yliopisto