Tämä on arkistosivu.
Voit siirtyä Aviisin uudelle sivustolle tästä.
Hae Aviisin arkistosta.
 
Aviisi 15/2007
kansi

Appelsiinimehuporttiteoria

Appelsiinimehuun jos mihin pätee vanha kunnon porttiteoria.

Ensin juodaan halpoja "eurolla kolme purkkia" -mehuja, joista pikkuhiljaa lipsutaan maun perässä Valion appelsiinimehuun.

Pian halpismehuihin ei kosketa ensinkään, ja juhlapäivinä ostetaan Valion mehun sijasta jotakin tuorepuristettua, esimerkiksi RainbowÂ’n tai Pirkan mehuja, joiden hinta pyörii parin euron tienoilla. Myös Valion Bahi-mehu on asiallista, vaikkei olekaan tuorepuristettua.

Joillekin yksi porras Valion mehun ja tuorepuristeiden välillä on Valion luomuappelsiinimehu, mutta minusta se ei juurikaan poikkea maultaan tavallisesta Valiosta.

Ketjun yläpäässä ovat Brämhults- ja Tropicana-tuorepuristeet, jotka saattavat maksaa yli kolme euroa litralta - lähes kymmenen kertaa niin paljon kuin halvimmat vaihtoehdot!

Mutta niin se vain on, että oikean appelsiinin makuun kerran päästyään tiivisteet eivät maistu enää millekään. On ollut kuitenkin huolestuttavaa huomata, että RainbowÂ’n tuorepuristettu mehu on kadonnut kauppojen hyllyiltä. Epäilen merkkituotteiden salaliittoa, sillä RainbowÂ’n mehu maksoi alle kaksi euroa litralta, mutta oli silti vallan kelvollista.

Isot pojat ovat kertoneet mehujen aatelista,vastapuristetusta appelsiinimehusta, mutta sitä on tarjolla harvoin. En epäile hetkeäkään,
ettenkö jäisi siihenkin koukkuun.

Tuomo Tamminen

| More

LUKIJOIDEN KOMMENTIT (0)

Kommentointi on suljettu arkistosivulla.

Täytä kaikki lomakkeen kohdat.Tampereen ylioppilaslehti Aviisi | Yliopistonkatu 60 A, 33100 Tampere | puh. 050-36 12 853
Sivujen ulkoasu: Seppo Honkanen


Aviisi Facebookissa
Aviisi Twitterissä
Tampereen yliopisto