Tämä on arkistosivu.
Voit siirtyä Aviisin uudelle sivustolle tästä.
Hae Aviisin arkistosta.
 
Aviisi 15/2007
kansi

Liity joukkoon tummaan

Tyrmäys yhdistää yliopiston hevimiehet ja -naiset

Jenna Räisälä, Mikko Myllylä (kesk.) ja Juice Lindfors kutsuvat raskaan musiikin ystäviä mukaan Tyrmäyksen rentoon porukkaan. Myös vaaleissa vaatteissa pääsee mukaan, mutta Petri Munckin kuuntelusta voi seurata sanktioita.
Jenna Räisälä, Mikko Myllylä (kesk.) ja Juice Lindfors kutsuvat raskaan musiikin ystäviä mukaan Tyrmäyksen rentoon porukkaan. Myös vaaleissa vaatteissa pääsee mukaan, mutta Petri Munckin kuuntelusta voi seurata sanktioita.

"Yliopisto on täynnä heviporukkaa, ja heihin törmää jatkuvasti. Nyt sitten päätettiin, että meidän on aika yhdistää voimamme."

Näin kuvailee hiljattain perustetun Tyrmäys-yhdistyksen varapuheenjohtaja Juhani "Juice" Lindfors seuran syntyä.

Niin, mistäs nimi Tyrmäys muuten tulee?

"Se on Tampereen yliopiston Raskaan Musiikin Äänekkäiden Ystävien Seura. Vaihtoehtoina oli myös Älykkäiden, Ääliöiden tai Ärsyttävien Ystävien sekä Raskaan Musiikin ja Äyriäisten Ystäväin Seura", puheenjohtaja Mikko Myllylä luettelee.

Vastaavanlaisia seuroja löytyy korkeakouluilta ympäri Suomea. Esimerkiksi Tampereen heviteekkarit kokoontuvat TTYkityksen nimissä, Tamkilla on Heavy Metal Tamk -yhdistys ja Helsingissä ja Turussa metalliin mieltynyt yliopistoväki toimii Hyrmyn ja Tyrmyn puitteissa.

"Tampereen yliopistonkin oli jo korkea aika saada oma seuransa. Homma on vielä aika aluillaan, mutta alusta asti mukana on ollut kuusi jätkää ja kaksi likkaa. Moni on myös kertonut toivoneensa tällaista pitkään", Lindfors kertoo.

Ensimmäisten viikkojen aikana Tyrmäyksen jäsenmäärä on kohonnut pariinkymmeneen.

Yhdistyksen sääntöjen mukaan Tyrmäys pyrkii yhdistämään yliopiston rockiin ja heviin mieltyneet opiskelijat ja henkilökunnan jäsenet järjestämällä hevihenkisiä tapahtumia. Kyse on saunailloista, keikkamatkoista ja bändi-illoista. Tärkeintä on yhdessä tekeminen.

"Kun takana on organisaatio, on helppo järjestää yhteistä tekemistä ja saada porukkaa houkuteltua hevin äärelle. Sitä paitsi Tyrmäyksellä tulee olemaan yliopiston paras ryhmähenki, sillä hevi-ihmiset ovat tunnetusti kaikkein leppoisimpia tyyppejä", Lindfors tiivistää.

Tervetulleita ovat siis myös lyhyttukkaiset ja pastelliväreissä viihtyvät yliopistoihmiset?

"Ilman muuta, kunhan vain tykkää raskaasta rockista tai metallista. Viiden euron vuosimaksulla pääsee hyvään seuraan ja saa alennuksia bändi-illoista ja konserttimaksuista", Myllylä kertoo.

Lisätietoja Tyrmäyksestä netistä (www.cs.uta.fi/~pk77870/tyrmays/index.html), sähköpostilistalta (tyrmays (a) uta.fi) ja irc-kanavalta (#tyrmays).

Olli Koikkalainen, teksti ja kuva

| More

LUKIJOIDEN KOMMENTIT (0)

Kommentointi on suljettu arkistosivulla.

Täytä kaikki lomakkeen kohdat.Tampereen ylioppilaslehti Aviisi | Yliopistonkatu 60 A, 33100 Tampere | puh. 050-36 12 853
Sivujen ulkoasu: Seppo Honkanen


Aviisi Facebookissa
Aviisi Twitterissä
Tampereen yliopisto