Tm on arkistosivu.
Voit siirty Aviisin uudelle sivustolle tst.
Hae Aviisin arkistosta.
 
Aviisi 15/2007
kansi

Älähdys: Pipoa rohkeasti löysemmälle

Edustajistovaalien vaalikone oli siitä mainio vempele, että omaa totuuttaan pääsi vertailemaan toisten totuuksiin.

Moni ehdokas oli sitä mieltä, että ylioppilaskunnan keskeisimpiä tehtäviä ovat nimenomaan opiskelijaetuuksien hankkiminen ja palvelujen tarjoaminen. Politiikkaa ei saisi tehdä, asioihin ei saisi vaikuttaa tai ainakaan ei saisi lausua mistään muusta kuin tiukasti opiskelijan arkeen koskevista asioista.

Löysätkää nyt vähän sitä pipoa! Opiskelijoiden yhteenliittymä on toivottavasti juuri opiskelijoiden edunvalvoja ja poliittinen toimija. Kuka nostaa opiskelijoiden epäkohtia esiin, jos sitä eivät tee opiskelijat itse?

Kyllä tämä maa olisi hiljainen, jos eläkeläisjärjestötkin keskittyisivät pelkkään puuhasteluun keskenään!

Kuitenkin nämä politiikkaa vastustavat olivat suvainneet antaa kannanottonsa poliittisiin kysymyksiin edustajistovaalien vaalikoneessa.

Yliopisto-opiskelijat ovat monimuotoinen porukka. Siinä missä vanhemmuuden kustannusten jakaminen tasan ei kosketa minua juuri nyt muuten kuin poliittisesti, se on iso käytännön kysymys toiselle - puhumattakaan äänestysiän laskemisesta 16 vuoteen.

Mielestäni suomalainen demokratia on niin hieno asia, että mielelläni sitä hellin vähän "pehmeämmilläkin" kannanotoilla ja pidän elinvoimaisena. Pahinta, mitä voisi käydä, on poliittinen keskustelu aiheesta!

Elina Laavi (kok.)
hall.yo.
PorvariVihreät

| More

LUKIJOIDEN KOMMENTIT (0)

Kommentointi on suljettu arkistosivulla.

Tyt kaikki lomakkeen kohdat.Tampereen ylioppilaslehti Aviisi | Yliopistonkatu 60 A, 33100 Tampere | puh. 050-36 12 853
Sivujen ulkoasu: Seppo Honkanen


Aviisi Facebookissa
Aviisi Twitteriss
Tampereen yliopisto