Tämä on arkistosivu.
Voit siirtyä Aviisin uudelle sivustolle tästä.
Hae Aviisin arkistosta.
 
Aviisi 15/2007
kansi

Yliopistoravintoloiden biojätemäärät kasvussa

Yliopiston ympäristöryhmä on tekemässä jätesuunnitelmaa vuosille 2007–2010.
Yliopiston ympäristöryhmä on tekemässä jätesuunnitelmaa vuosille 2007–2010.

"Biojätemäärä on kasvanut tänä vuonna, mutta tilastot eivät ole vielä tältä vuodelta valmiit", Tamyn hallituksen ympäristövastaava Leena Rautjärvi sanoo.

Viime vuonna biojätettä tuli kaikista yliopistoravintoloista yhteensä 169 kiloa päivässä, mistä kertyi 37?600 kiloa jätettä vuodessa.

"Osittain biojätteen lisääntyminen voi johtua siitä, että osataan lajitella roskia paremmin", Rautjärvi sanoo.

Ylioppilaskuntien omistaman Juveneksen ravintoloissa ja kahviloissa biojätteen kokonaismäärä on laskenut seurantaviikolla viime vuoden 4 630 kilosta 4 226 kiloon.

"Pyrimme estämään biojätteen syntyä jaksottamalla ruoan valmistusta. Jäljelle jäänyt ruoka jäähdytetään, jolloin ruokaa voidaan tarjoilla seuraavanakin päivänä", Juveneksen ravintolatoimenjohtaja Irja Mäkinen sanoo.

Päätalossa olevan Yliopiston Ravintolan päivittäisen biojätteen määrä sataa asiakasta kohden on kuitenkin noussut viime vuoden neljästä kilosta 4,3 kiloon.

"En ole saanut ravintoloistamme sellaista viestiä, että ruokaa jätetään paljon. Biojätteen lisääntyminen johtuu suurimmaksi osaksi Yliopiston Ravintolassa siitä, että asiakasmäärät ovat lisääntyneet remontin jälkeen", Mäkinen sanoo.

Hertta-Mari Kaukonen, teksti ja kuva

| More

LUKIJOIDEN KOMMENTIT (0)

Kommentointi on suljettu arkistosivulla.

Täytä kaikki lomakkeen kohdat.



Tampereen ylioppilaslehti Aviisi | Yliopistonkatu 60 A, 33100 Tampere | puh. 050-36 12 853
Sivujen ulkoasu: Seppo Honkanen


Aviisi Facebookissa
Aviisi Twitterissä
Tampereen yliopisto