Tämä on arkistosivu.
Voit siirtyä Aviisin uudelle sivustolle tästä.
Hae Aviisin arkistosta.
 

Kyyninen romanttinen komedia

Romanttinen komedia 500 Days of Summer on modernin pessimistinen tarina rakkaudesta, olematta varsinainen rakkaustarina. 2000-luvulla onkin jo aika nostaa jalustalle myös pieleen menneet suhteet.

Elokuvan ohjaaja Marc Webb on tullut tunnetuksi erityisesti musiikkivideoistaan, mikä näkyy hänen kerronnassaan, eikä aina hyvässä. Elokuvassa on luvattoman paljon mykkiä kohtauksia, joissa ei tapahdu muuta kuin parin keskinäistä hymyilyä. Luulisi, että onnea voisi kuvata konkreettisemminkin. Musiikki on kuitenkin kohdallaan.

Onnittelukorttien piirtäjä Tom (Joseph Gordon-Levitt) on romantikko, joka rakastuu umpisokeasti työkaveriinsa Summeriin (Zooey Deschanel). Summer ei kuitenkaan usko rakkauteen. Heillä on silti hetkensä.

Ehkä sitoutumiskammoisten tai sellaisten kanssa seurustelevien on perinteisiä rakkaustarinoita helpompi samaistua Summeriin. Itselläni samaistuminen oli hankalaa, koska elän tavallisessa suhteessa. 500 Days of Summerissa on kuitenkin raikkaan poikkeuksellista sen tavallisten elokuvien asetelman päälaelleen kääntävä lähtökohta, jossa nainen ei halua sitoutua ja mies matelee.Hertta-Mari Kaukonen

***

Ohjaus: Marc Webb
Pääosissa: Joseph Gordon-Levitt, Zooey Deschanel, Geoffrey Arend, Chloe Moretz, Matthew Gray Gubler

| More

LUKIJOIDEN KOMMENTIT (0)

Kommentointi on suljettu arkistosivulla.

Täytä kaikki lomakkeen kohdat.Tampereen ylioppilaslehti Aviisi | Yliopistonkatu 60 A, 33100 Tampere | puh. 050-36 12 853
Sivujen ulkoasu: Seppo Honkanen


Aviisi Facebookissa
Aviisi Twitterissä
Tampereen yliopisto