Tämä on arkistosivu.
Voit siirtyä Aviisin uudelle sivustolle tästä.
Hae Aviisin arkistosta.
 

Ihmiset liikkeellä!

Tamyn kehitysyhteistyöviikko järjestetään tänä vuonna 23. - 29. 11. teemalla muuttoliike ja kehitys. Usein ajatellaan muuttoliikkeen suuntautuvan etelän köyhistä maista rikkaisiin pohjoisen teollisuusmaihin, mutta todellisuudessa valtaosa muuttoliikkeestä tapahtuu maiden sisällä ja kehitysmaasta toiseen. Kansainvälisiä siirtolaisia on arviolta noin 200 miljoonaa.

Kehitysyhteistyön teemaviikolla nostetaan esiin muuttoliikkeen moninaisia syitä ja seurauksia. Miksi ihmiset muuttavat siirtolaiseksi toiseen maahan? Mitä seurauksia maan ulkopuolelle suuntautuvasta muuttoliikkeestä on kehitysmaille? Miten ihmiskauppa liittyy siirtolaisuuteen?


Luentosarjaavaa näkökulmia siirtolaisuuteen, pakolaisuuteen ja muuttoliikkeen erilaisiin oheisilmiöihin kuten ihmiskauppaan ja aivovuotoon. Luentopäiväkirjaa kirjoittamalla luentosarjasta on mahdollista saada myös opintopisteitä. Kehyviikon nettisivuilta löytyy luentopäiväkirjan suoritusohjeet.

Kehyviikolla on tänä vuonna myös kansainvälisiä vieraita. Yhteistyössä Unifemin kanssa on maanantaina 23.11 intialaisen matemaatikon ja luomuviljelijän Asha Kachrun luento ja keskustelutilaisuus. Torstaina 26.11 etiopilainen Gutu Olana Wayessa Helsingin yliopistosta tuo esiin näkökulmia kehitysmaiden sisäisiin muuttoliikkeisiin.

Viikon ohjelmassa on luentosarjan lisäksi kulttuuri-iltoja, keskustelutilaisuus yhteistyössä Unifemin kanssa ja elokuvanäytös Niagarassa. Lisää tietoa ohjelmasta löytyy kehyviikon nettisivuilta www.tamy.fi/kehyviikko.Susanna Lehtimäki, kuva

| More

LUKIJOIDEN KOMMENTIT (0)

Kommentointi on suljettu arkistosivulla.

Täytä kaikki lomakkeen kohdat.Tampereen ylioppilaslehti Aviisi | Yliopistonkatu 60 A, 33100 Tampere | puh. 050-36 12 853
Sivujen ulkoasu: Seppo Honkanen


Aviisi Facebookissa
Aviisi Twitterissä
Tampereen yliopisto