Tämä on arkistosivu.
Voit siirtyä Aviisin uudelle sivustolle tästä.
Hae Aviisin arkistosta.
 

Uusi edustajisto haluaa vaikuttaa yhteiskuntaan

Vaalikone paljastaa Tamyn tuoreiden edaattorien linjan

Edustajistovaalikoneeseen annettujen vastausten perusteella Tamyn uusi edustajisto kannattaa yhteiskunnallisesti aktiivista ylioppilaskuntaa. Yli 60 prosenttia tuoreista edaattoreista on sitä mieltä, että Tamy voi ottaa kantaa myös muihin kuin suoraan opiskelijoihin liittyviin asioihin.

Opintotuen kehittämisen suunnasta vallitsee uudessa edustajistossa lähes yhtä suuri yksimielisyys. Hiukan yli puolet edaattoreista sitoisi opintotuen määrän elinkustannusindeksiin. Neljännes edustajiston jäsenistä uskoo, että seuraavan askeleen pitäisi olla opintorahan tasokorotus. Tulorajojen nostoa tai houkuttelevampaa opintolainaa pitää ratkaisuna vain muutama edaattori.

"Tulorajat ovat älytön keksintö!" kommentoi kysymystä vaalikoneessa yksi edustajiston toisinajattelijoista, kokoomusopiskelijoiden Ilkka Sasi.
Kaikille vaalikoneen tarjoamat vaihtoehdot eivät riitä.

"On siirryttävä riittävän toimeentulon takaavaan perustuloon", vaatii vihreän vasemmiston Varpu Jutila, ja samaa ratkaisua väläyttelevät monet muutkin vasemmistolaiset, vihreät ja sitoutumattomat ehdokkaat.


Kysymys vapaasta sivuaineoikeudesta on mutkikkaampi: täytyykö kursseja pitää auki sivuaineopiskelijoille, vaikka se tarkoittaisi pienryhmätyöskentelyn korvaamista massaluennoilla?
41 prosenttia uudesta edustajistosta pitäisi silti vapaan sivuaineoikeuden periaatteesta kiinni, ja vain 24 prosenttia kaventaisi sivuaineiden opiskelumahdollisuuksia. Loput ratkaisisivat ongelman pienentämällä yliopiston sisäänottokiintiöitä.

Vieläkin enemmän edaattorien rivit hajoavat, kun pohditaan ratkaisuja ylioppilaskunnan taloudellisen tilanteen kohentamiseksi. Kolmannes kehittäisi yritysyhteistyötä ja yhtä suuri osa laittaisi jo olemassa olevan pääoman tuottamaan paremmin. Kovempia ratkaisuja ehdottavat jäsenmaksun korottajat ja palvelujen karsijat ovat selvästi vähemmistössä.

"Jäsenmaksun suuruus alkaa olla jo kipurajoilla", muotoilee vihreän listan ääniharava Samuli Kangaslampi. "Jos jostain pitää karsia, niin mieluummin toissijaisista palveluista kuin edunvalvonnasta."

Uuden edustajiston 40 jäsenestä vaalikoneeseen oli vastannut 35.Oskari Rantala, teksti
Wikipedia Commons, kuva

| More

LUKIJOIDEN KOMMENTIT (0)

Kommentointi on suljettu arkistosivulla.

Täytä kaikki lomakkeen kohdat.Tampereen ylioppilaslehti Aviisi | Yliopistonkatu 60 A, 33100 Tampere | puh. 050-36 12 853
Sivujen ulkoasu: Seppo Honkanen


Aviisi Facebookissa
Aviisi Twitterissä
Tampereen yliopisto