Tämä on arkistosivu.
Voit siirtyä Aviisin uudelle sivustolle tästä.
Hae Aviisin arkistosta.
 

Me olemme kaikki vihreitä nyt

Edustajistovaalikarkelot on nyt remuttu, ja tulokset ovat selvillä. Kovimman rökäletappion kärsivät vihreät, ja heti heidän vanavedessään tulivat demariopiskelijat, kun taas sitoutumattomat saivat lopettaa vaali-illan skumppakorkkien poksautteluun.

Sinisemmässä päässä poliittista jatkumoa kokoomusopiskelijat paransivat tulostaan, mutta vastapainoksi porvarivihreät katosivat ylioppilaskunnan poliittiselta kartalta. Eniten petranneet sitoutumattomatkin ovat lähempänä punavihreää laitaa, joten loppujen lopuksi poliittinen painopiste ei heilahtanut oikein minnekään.

Mutta miten ylioppilaskuntavaalien häviäjä voi olla nuorten aikuisten megapuolue vihreät? Rankaisevatko äänestäjät ylioppilaskuntien vihreitä uudesta yliopistolaista tai ydinvoimaloista?

Tai ehkä on sittenkin niin, että vihreiden tavoitteille on käynyt samalla tavalla kuin sosiaalidemokraattiselle hyvinvointiyhteiskuntaideologialle: ne ovat menneet liian hyvin kaupaksi. Perustulon nimeen vannovat Tamyssa sitoutumattomatkin, joten mihin tässä vihreitä enää tarvitaan?


Alli Nokka
Kirjoittaja kiukuttelee edustajiston kulisseissa

| More

LUKIJOIDEN KOMMENTIT (0)

Kommentointi on suljettu arkistosivulla.

Täytä kaikki lomakkeen kohdat.Tampereen ylioppilaslehti Aviisi | Yliopistonkatu 60 A, 33100 Tampere | puh. 050-36 12 853
Sivujen ulkoasu: Seppo Honkanen


Aviisi Facebookissa
Aviisi Twitterissä
Tampereen yliopisto