Tämä on arkistosivu.
Voit siirtyä Aviisin uudelle sivustolle tästä.
Hae Aviisin arkistosta.
 

Tutkittu juttu

Maailman autokanta kolminkertaistuu?

Autot lisääntyvät nopeammin kuin ihmiset. Maailmassa saattaa vuosisadan puolivälissä olla jo yli 3 miljardia autoa. Kansainvälisen energiajärjestön IEA:n mukaan näin käy, jos kehitysmaiden autokanta kasvaa samaan tahtiin kuin Euroopan ja Japanin autokanta kasvoi niiden elintason ja tulojen noustessa.

IEA ennustaa tuoreessa liikenteen pitkän ajan kasvua ja hiilidioksidipäästöjä käsittelevässä tutkimuksessa, että maailman autokanta kolminkertaistuu nykytasolta vuoteen 2050 mennessä. Se nousee noin 700 miljoonasta yli 2 miljardiin autoon. Autoilu ja muun liikenteen kasvu johtaa IEA:n mukaan liikenteen hiilidioksidipäästöjen kaksinkertaistumiseen.

Aiheesta kertoi MTV3.fi.


Rasvatonta maitoa juovat ovatkin lihavampia!

Täysmaitoa päivittäin juovilla kahdeksanvuotiailla on pienempi painoindeksi kuin niillä, jotka juovat maitoa vain harvoin. Samanlaista eroa ei kuitenkaan löydy niiltä lapsilta, jotka juovat vähärasvaista tai rasvatonta maitoa, havaitsi Susanne Eriksson Göteborgin yliopistosta väitöstutkimuksessaan.

Eriksson kartoitti 120 kahdeksanvuotiaan ravitsemusta ja kehon ja luiden koostumusta. Tulos osoitti, että yli kolme prosenttia rasvaa sisältävää maitoa päivittäin juovat lapset painavat keskimäärin neljä kiloa ikätovereitaan vähemmän. Laihemmat lapset söivät muutenkin enemmän rasvaa kuin lihavammat.

"Emme tiedä, mistä tämä johtuu", Eriksson painottaa.

Tutkimuksesta kertoi Tiede.fi.


(A5)

| More

LUKIJOIDEN KOMMENTIT (0)

Kommentointi on suljettu arkistosivulla.

Täytä kaikki lomakkeen kohdat.Tampereen ylioppilaslehti Aviisi | Yliopistonkatu 60 A, 33100 Tampere | puh. 050-36 12 853
Sivujen ulkoasu: Seppo Honkanen


Aviisi Facebookissa
Aviisi Twitterissä
Tampereen yliopisto