Tämä on arkistosivu.
Voit siirtyä Aviisin uudelle sivustolle tästä.
Hae Aviisin arkistosta.
 

Mitä vittua?

Miksi Päätalon katolla on ökylamput?

Yliopiston päärakennuksen remontin yhteydessä päätalon ulkovalaistus muuttui. Keväästä asti päätalon katolla on ollut rivi valonheittäjiä kohti pohjoista. Lamppujen valo on erittäin tehokas. Aviisin lukijan mukaan ne häiritsevät vastapäätä olevissa taloyhtiöissä nukkumaan meneviä lapsia ja työpöytänsä ääressä istuvia aikuisia. Aamuyölläkin ne valaisevat huoneita niin, että pimeydestä ei voi puhua.


Miksi tällaiset superlamput on asennettu häiritsemään naapureita ja viemään sähköä, tilapalvelupäällikkö Taina Vimpari?

Varsinaisesti tämä on Senaatti-kiinteistöjen asia. Sen verran voin heidän puolestaan vastata, että ulkovalojen asennus- ja suuntaustyö on vielä kesken.


Kauanko kestää, että lamput saadaan kohdistettua oikein?

Minuun on otettu yhteyttä asiassa jo aiemmin. Soitin välittömästi Senaatti-kiinteistölle. Kohteen valvojalta sain tiedon, että viimeistään viikolla 45 ne suunnataan uudelleen. On mahdollista, että lamput on jo ehditty kääntää.


Kuinka näin pääsi käymään?

Inhimillinen erehdys tässä on kyseeessä. Maan tasalta yliopiston tontilla häikäisyä ei huomaa. Valot näkyvät häiritsevästi vain tarpeeksi kaukana oleville. Miehenikin sanoi, että herranjestas, jopas ne häikäisevät, kun ajoi Yliopistonkatua pitkin.


Seppo Honkanen

| More

LUKIJOIDEN KOMMENTIT (0)

Kommentointi on suljettu arkistosivulla.

Täytä kaikki lomakkeen kohdat.Tampereen ylioppilaslehti Aviisi | Yliopistonkatu 60 A, 33100 Tampere | puh. 050-36 12 853
Sivujen ulkoasu: Seppo Honkanen


Aviisi Facebookissa
Aviisi Twitterissä
Tampereen yliopisto