Tämä on arkistosivu.
Voit siirtyä Aviisin uudelle sivustolle tästä.
Hae Aviisin arkistosta.
 

Seminaarissa pohditaan paluupolitiikkaa

Suomalaisessa turvapaikkapolitiikassa turvapaikanhakijan paluu lähtömaahansa ei kuulu kenenkään vastuulle. Paluuta ja paluun tukitoimia ei tähän mennessä ole paljoakaan pohdittu järjestelmällisesti. Kysymys paluupolitiikasta jää usein varsin abstraktiksi paitsi palaajille itselleen myös turvapaikka- ja paluuasioiden kanssa työskenteleville virkamiehille ja järjestöille. Kielteisiä päätöksiä annetaan ja niitä pannaan toimeen, mutta paluu ja sen tukeminen sijoittuu usein hallinnollisille rajoille siten, että vastuualueet hämärtyvät.

"Vastuulliseen turvapaikkapolitiikkaan pitäisi kuulua myös vastuullinen paluupolitiikka, joka ottaa huomioon erilaisten palaajien tarpeet ja haavoittuvuudet, toteaa projektitutkija Tiina Kanninen Rauhan- ja konfliktintutkimuskeskus TAPRIsta.

Seminaarissa pyritään luomaan kokonaiskuva siitä, kuinka pakollista paluuta käsitellään suomalaisen turvapaikkaprosessin eri vaiheissa. Samoin pyritään visioimaan ihmisoikeudellisesti kestävää paluu- ja turvapaikkapolitiikka.

Seminaari pidetään maanantaina 16. marraskuuta luentosalissa K113.


(A5)

| More

LUKIJOIDEN KOMMENTIT (0)

Kommentointi on suljettu arkistosivulla.

Täytä kaikki lomakkeen kohdat.Tampereen ylioppilaslehti Aviisi | Yliopistonkatu 60 A, 33100 Tampere | puh. 050-36 12 853
Sivujen ulkoasu: Seppo Honkanen


Aviisi Facebookissa
Aviisi Twitterissä
Tampereen yliopisto