Tämä on arkistosivu.
Voit siirtyä Aviisin uudelle sivustolle tästä.
Hae Aviisin arkistosta.
 

Lupauksia ja vessahommia

Ylioppilaskuntatyön yksi tärkeä osa-alue on lobbaaminen. Valitaan yhdessä tavoite, jota rummutetaan, virallisesti ja epävirallisesti, lempeästi keskustellen tai puheissa paukutellen.

Usein vastapuoli (yliopiston, kaupungin tai valtionhallinnon edustaja) suhtautuu opiskelijoiden vaatimuksiin ymmärtävästi. Kyllä, on tarpeellista, tärkeä juttu. Toisinaan ymmärtämys jalostuu budjettikirjaukseksi.


Tamy on viime vuosina lobannut aktiivisesti opintojen tukipalveluihin liittyviä asioita. Haluamme, että tukipalvelut ovat laadukkaita ja että niitä on riittävästi saatavilla. Liikaa vaadittu?

Yliopiston sisäisissä tulosneuvotteluissa vuosi sitten luvattiin, että opintopsykologin virka vakinaistetaan tämän vuoden kuluessa. Opetusministeriön hankesopimuksessa on vuonna 2007 luvattu sama, silloisen rehtorin ja hallintojohtajan allekirjoituksilla vahvistettuna.

Vakinaistamista ei ole tehty, ja yliopiston johto on vahvistanut, että pestin säilyminen on epävarmaa. On epäselvää, tullaanko asiasta edes neuvottelemaan tulosneuvotteluissa, jotka käynnistyvät näillä näppäimillä.

Vertailuksi kerrottakoon, että suunnilleen samankokoisissa opinahjoissa Otaniemessä opintopsykologeja on nykyisellään triplaten, Turussakin reilusti yhden kokonaisen verran.


Tulosneuvottelujen jälkeen nähdään, ovatko lupaukset vessapaperia kummoisempaa tavaraa. Johto vetoaa siihen, että yliopistouudistus on sekoittanut pakkaa.

Jos parempia uutisia ei kuulu ennen seuraava Aviisia, kiitän yliopiston johtoa Hankenin kollegojeni sanoin: Tack sÃ¥ satan!


Kaisa Myllylä
Kirjoittaja on Tamyn hallituksen puheenjohtaja

| More

LUKIJOIDEN KOMMENTIT (0)

Kommentointi on suljettu arkistosivulla.

Täytä kaikki lomakkeen kohdat.Tampereen ylioppilaslehti Aviisi | Yliopistonkatu 60 A, 33100 Tampere | puh. 050-36 12 853
Sivujen ulkoasu: Seppo Honkanen


Aviisi Facebookissa
Aviisi Twitterissä
Tampereen yliopisto