Tämä on arkistosivu.
Voit siirtyä Aviisin uudelle sivustolle tästä.
Hae Aviisin arkistosta.
 

Kasvun rajat 2010 - kehitysyhteistyötä ja ympäristöä

Ylioppilaskunnan kehitysyhteistyö-aiheista teemaviikkoa on järjestety vuosittain vuodesta 2001 lähtien. Kymmenettä kertaa järjestettävän viikon teemana on tänä vuonna talouskasvun, kehityksen ja ympäristön keskinäissuhde. Vuonna 1972 Rooman Klubin tilaama raportti Kasvun rajat esitti, että väestö ja talous eivät kasva samaa vauhtia, ja selvitäkseen tulevaisuudesta ihmiskunnan on muutettava kehityksen suuntaa. Problematiikka on entistä ajankohtaisempi tänä päivänä.

Kehitysajatteluun perinteisesti kuulunut usko talouskasvuun ja yhteiskunalliseen kehitykseen on viime vuosina joutunut niin ilmasto-, ruoka- kuin finanssikriisin kyseenalaistamaksi. Miten ympäristöongelmien ehkäisy ja kehitysmaiden nousu köyhyydestä ovat sovittavissa yhteen? Kärjistääkö talouskasvu sosiaalisia ja ympäristöongelmia, vai onko se avain niiden ratkaisemiseksi?

Keskusteluissa puhuttaa ilmastorahoitus, talouskriisin vaikutukset kehitysmaissa ja nouseva degrowth-ajattelu. Jos luennot puuduttavat, tarjoaa kehy- ja ympäristöviikko myös koulutuksia, taide-elämyksiä ja illanviettoja. Tule kuulolle - kokemaan ja keskustelemaan!Poimintoja viikon ohjelmasta:

Tiistai 23.11 Ympäristötori klo 10-14 päätalon aula
Ympäristötorilla kehitysyhteistyö- ja ympäristöjärjestöt sekä yritykset esittelevät toimintaansa.


Keskiviikko 24.11 Seminaari: Talouskasvu -hyvinvoinnin elinehto? klo 12-16 Väinö Linna -sali
Seminarissa tarkastellaan kriittisesti kehitysajatteluun liittyvää talouskasvuihannetta ja pohditaan vaihtoehtoisia kehityksen ja hyvinvoinnin malleja.


Torstai 25.11 klo 15.15 - 17 Paneeli: Puolueet puntarissa, Pinni B 1097. Paneelissa keskustellaan Suomen ilmasto- ja kehitysyhteistyöpolitiikan risteyskohdista


Torstai 25.11 Kierrätyssoitintyöpaja, klo 17 Attila, 6 krs. Oletko aina miettinyt miten romuista saisi luotua soittimia, tai miltä muropaketista luotu kitara voisi kuulostaa? Voit tulla joko luomaan soittimia kierrättämällä, tai sitten vain tulla mukaan soittamaan luotuja aikaansaannoksia. Omat romut mukaan - paikaltakin materiaalia löytyy!


Perjantai 26.11 Ekskursio Olkiluotoon Ennakkoilmoittautuminen
Nyt Sinulla on mahdollisuus lähteä omin silmin katsomaan, miten energiaa Suomessa tuotetaan. Ekskursiollamme tutustutaan sekä ydinvoiman että tuulivoiman tuotantoon Olkiluodossa. Tervetuloa!


Perjantai 26.11 päätösbileet, NUTS AND BANANAS, Kahvila Valo (Puutarhakatu 11) show time klo 23. Afrikkalaista ja afrokaribialaista musiikkia esittää SWEET JAM. Luvassa myös kehyaiheinen visa loistavilla palkinnoilla. Vapaa pääsy!

| More

LUKIJOIDEN KOMMENTIT (0)

Kommentointi on suljettu arkistosivulla.

Täytä kaikki lomakkeen kohdat.Tampereen ylioppilaslehti Aviisi | Yliopistonkatu 60 A, 33100 Tampere | puh. 050-36 12 853
Sivujen ulkoasu: Seppo Honkanen


Aviisi Facebookissa
Aviisi Twitterissä
Tampereen yliopisto