Tämä on arkistosivu.
Voit siirtyä Aviisin uudelle sivustolle tästä.
Hae Aviisin arkistosta.
 

Onnistunut musiikillinen kuva

Relief sisältää kymmenen kappaleen verran entistä vapautuneempaa Magenta Skycodea

Magenta Skycoden mainiosta esikoislevystä on vierähtänyt lähes viisi vuotta. Tänä aikana muut projektit ovat pitäneet PMMP-säveltäjänä ja monipuolisena tuottajavelhonakin tunnetun Magenta-nokkamiehen Jori Sjöroosin kiireisenä. Bändin uutukaiselta on lupa odottaa paljon.

Sjöroos tunnetaan perfektionistina, joka hioo kappaleitaan loputtomasti. Reliefiä kuunnellessa välillä tuntuu, että biisejä on työstetty liikaakin ja lopputulos on hieman tukkoinen. Ajan kanssa uuden levyn maailma kuitenkin avautuu paremmin. Parhaimmillaan kappaleissa on kerroksia kuin onnistuneessa kohokuvassa, johon albumin nimikin viittaa. Lauluissa riittää kuunneltavaa pidemmäksi aikaa, eivätkä ne tyhjene yhdellä kuuntelukerralla.

Relief on tunnelmaltaan vapautuneempi kuin esikoislevy. Monitulkintainen albuminnimi voisi viitata myös tähän suuntaan. Akustiset kitarat ja banjot tuovat täyteen äänimaailmaan kotoisuutta ja väljyyttä, ja sävy on lohdullisempi ja pehmeämpi kuin IIIII-albumilla.

Äänimaisemista voi löytää Beach Boysin mestariteoksen Pet Soundsin kaikuja. Toki Relief on soinniltaan monin kerroin modernimpi, mutta tietyissä ratkaisuissa on selviä yhtäläisyyksiä. Esimerkiksi kelpaa vaikkapa King Of Abstract Painters, jonka ensimmäiset sekunnit ovat kuin suoraan neljänkymmenenneljän vuoden takaiselta klassikolta.

Kaiken kaikkiaan Relief on hieno levy, joka vain paranee kulutuksessa. Levyn hienoimpia hetkiä ovat esimerkiksi rikollisen kaunis Trains Are Leaving The Yard sekä harrastunnelmainen, raivokasta rumputyöskentelyä sisältävä Night Falls On The Rifle. Aivan dynaamisen IIIII -levyn tasolle Relief ei kuitenkaan yllä.

Juho Hakkarainen
* * * *

| More

LUKIJOIDEN KOMMENTIT (0)

Kommentointi on suljettu arkistosivulla.

Täytä kaikki lomakkeen kohdat.Tampereen ylioppilaslehti Aviisi | Yliopistonkatu 60 A, 33100 Tampere | puh. 050-36 12 853
Sivujen ulkoasu: Seppo Honkanen


Aviisi Facebookissa
Aviisi Twitterissä
Tampereen yliopisto