Tämä on arkistosivu.
Voit siirtyä Aviisin uudelle sivustolle tästä.
Hae Aviisin arkistosta.
 

Linnan vanha kosteusvaurio aiheuttaa oireita

Hometta ei ole löydetty, mutta ylimmän kerroksen pohjoispäässä limakalvot ärtyvät.

Linna-rakennuksen katto on tihkunut valmistumisvuodesta 2006 asti, mutta vuotoja aiheuttavaa kohtaa ei ole pystytty vieläkään paikallistamaan. Osa kuudennen kerroksen pohjoispäässä työskentelevistä kärsii silmien- ja limakalvojen ärsytysoireista.

"Vettä tippuu edelleen satunnaisesti katosta. Pyrimme koko ajan selvittämään vuodon syyn", yliopiston tilapalvelupäällikkö Taina Vimpari kertoo.

Vuotokohtaa etsittäessä vesikattoa avattiin kolme vuotta sitten. Kun katto oli auki, päädyttiin ojasta allikkoon. Yöllä satanutta vettä valui avatun kohdan kautta noin kymmeneen huoneeseen. Vesivahingon havaitsemisen jälkeen urakoitsija teetti kosteusmittaukset ja kuivatussuunnitelman.

"Pahiten kastuneissa huoneissa avattiin rakenteita. Toisissa huoneissa riitti pelkkä kuivatus."

Helmikuussa 2009 tiloissa suoritettiin sisäilmamittauksia, eikä niissä havaittu hometta tai muutakaan epätavallista. Samana vuonna tutkittiin koko kuudes kerros myös aistinvaraisesti. Viime keväänä Linnan kuudennessa kerroksessa tehtiin VOC-analyysi, jolla tutkittiin haihtuvia orgaanisia yhdisteitä. Mitään poikkeavaa ei löytynyt. Paperilla kaiken pitäisi siis olla kunnossa.

"Suhtaudumme vakavasti ihmisten oirehtimisiin. Valitettavasti lukuisten jo tehtyjen selvitysten pohjalta ongelmien aiheuttajaa ei ole vielä löytynyt."

Nyt suunnitellaan laajoja tutkimuksia oireilun syyn löytämiseksi ja poistamiseksi. Uusia homemittauksia voidaan tehdä vasta pitkään jatkuvalla pakkaskaudella.

Oireiden syytä tutkimaan on kutsuttu Suomen Yliopistokiinteistöt Oy, Työterveyslaitos ja ISS Proko Oy.

"Tarvittaessa asiantuntijaryhmää voidaan myös laajentaa. Ongelman selvittämiseksi tehdään kaikki voitava", Vimpari lupaa.Seppo Honkanen

| More

LUKIJOIDEN KOMMENTIT (0)

Kommentointi on suljettu arkistosivulla.

Täytä kaikki lomakkeen kohdat.Tampereen ylioppilaslehti Aviisi | Yliopistonkatu 60 A, 33100 Tampere | puh. 050-36 12 853
Sivujen ulkoasu: Seppo Honkanen


Aviisi Facebookissa
Aviisi Twitterissä
Tampereen yliopisto