Tämä on arkistosivu.
Voit siirtyä Aviisin uudelle sivustolle tästä.
Hae Aviisin arkistosta.
 

Aviisi testaa: Gradu valmiiksi kuukaudessa -projekti etenee

Ylioppilaslehti Aviisi teki marraskuun aikana ihmiskokeen, jonka tuloksesta luvattiin kertoa joulukuun numerossa. Tavoitteena oli kirjoittaa pro gradu -tutkielma kuukauden kuluessa. Koehenkilönä toimi päätoimittaja Seppo Honkanen, joka luotettavien todistajanlausuntojen mukaan saattoi käydä graduseminaarissa vuonna 2005.

"Tämä oli raskas prosessi, mutta lähetin gradun professorille luettavaksi marraskuun 29. päivä. Päivän etuajassa!"

Aviisi kertoo aiheesta tarkemmin tammikuussa.

| More

LUKIJOIDEN KOMMENTIT (1)

Kommentointi on suljettu arkistosivulla.

Täytä kaikki lomakkeen kohdat.
  1. Majsteri Rantaluola (26.12.11, kello 22:17)

    Kyllähän Honkanen kirjoittelee gradun valmiiksi tuossa ajassa, koska hän on työnsä puolesta kirjoittanut jo varmaan useamman kymmenen ison G:n verran tekstiä. Lehtityö antaa myös perspektiiviä sille, mikä on _oleellista_ ja minkä voi surutta raakata. Samoin suomalainen nykykirjailija (Anja Snellman yms.) varmasti tekisi määrällisen työn ihan kevyesti tuohon raamiin.

    Tavallinen pyöriäinen on sen sijaan vaikeassa raossa, jos kirjoittamiskokemusta ei ole esseitä enempää. On kuitenkin hyvä tietää, että professorit ym. henkilökunta eivät arvosta gradua kovin korkealle. Se nähdään lähinnä yliopistotasoisena kouluesitelmänä. Varsinainen intellektuaalinen elämä alkaa sen jälkeen journaaleihin ja väitöskirjan kirjoittelun muodossa.

    Mielestäni yksi vuosi (1 v) on hyvä aika gradun kirjoittamiselle, sillä siinä tulee laadullisetkin asiat otetuksi silloin huomioon. Vuoden yli meneminen taas on vitkuttelua, saamattomuutta, narkkaamista tai kaikkia edellä mainituista. Prosessi kannattaa keskeyttää, jos siihen ei pysty.
Tampereen ylioppilaslehti Aviisi | Yliopistonkatu 60 A, 33100 Tampere | puh. 050-36 12 853
Sivujen ulkoasu: Seppo Honkanen


Aviisi Facebookissa
Aviisi Twitterissä
Tampereen yliopisto