![]() |
|
![]() |
Lönnqvist hyppää vauhdista JKK:n johtajan puikkoihin. Hän näkee yliopistoissa enemmän samankaltaisuuksia kuin eroja.
"Molemmat yliopistot ovat monialaisia. TTY:lläkin on enemmän ja vähemmän teknisiä osa-alueita. Moni tutkija liikkuu yliopistojen välillä jo nyt. Työn tekeminen ja sisältö on tutkimus ja opetus", Lönnqvist sanoo.
Lönnqvist on tutkinut aineetonta pääomaa ja organisaatioiden kehittämistä. Hän aikoo hyödyntää asiantuntemustaan uudessa pestissään ja käydä keskusteluja johtamiskorkeakoululaisten kanssa siitä, mikä JKK:ssa toimii ja mikä ei.
Kun yliopiston hallitus etsi uusia johtajia, Tampereen yliopiston ulkopuolelta tulevat hakemukset olivat toivelistalla. Antti Lönnqvist arvelee, että hänen TTY-taustansa ei ollut ainakaan haitaksi haussa. Lönnqvist katsoo, että hänellä on hyvät mahdollisuudet olla puolueeton, sillä hänellä ei ole suoraa suhdetta mihinkään JKK:n tieteenalaan.
Lönnqvist ei osaa äkkiseltään luetella yksikkönsä kaikkia opintosuuntia.
Hän hahmottaa Johtamiskorkeakoulun kauppatieteiden, hallintotieteiden ja politiikkatieteiden liitoksi. Sisältöjen kannalta kauppatieteet ja johtaminen ovat Lönnqvistille tutuimmat.
Suomalaisten opiskelijoiden lukukausimaksuihin Antti Lönnqvist suhtautuu kielteisesti. Muiden kohdalla hän olisi valmis kokeiluihin.
Lönnqvistin mielestä "ylivalmistelu" on ongelma työelämässä ja myös yliopistossa. Hänestä yliopistossa pitäisi voida keskittyä paremmin tutkimukseen ja opetukseen. Hän mainitsee myös yhteiskunnallisen vaikuttamisen.
Ensin Lönnqvist liittää yhteiskunnallisen vaikuttamisen yhteistyöhön yritysten kanssa, mutta korjaa pian toimineensa tutkimusprojekteissaan paljon myös julkishallinnon puolella. Hän korostaa myös, että osaavan työvoiman kouluttaminen on osa yliopiston yhteiskunnallista tehtävää.
Ulkopuolelta tuleva Lönnqvist haluaisi yliopiston kurkottavan yhteiskuntaan entistä enemmän.
Yliopiston hallituksen opiskelijajäsen Veera Kaleva on tyytyväinen, että yksiköiden johtoon valittiin uusia ihmisiä ulkopuolelta.
"Uskon, että hakemuksia tuli vähän, koska taustalla vaikutti mielikuva suljetusta valinnasta, jossa johtajat valitaan kuitenkin yliopiston sisäpuolelta. Onneksi yliopisto edistynyt pienen piirin dekaanivalintojen ajoilta", Kaleva kommentoi.
Tiina Heikkilä, teksti
Samuli Huttunen, kuva
BioMediTech: Hannu Hanhijärvi, dosentti, nykyinen johtaja
Informaatiotieteiden yksikkö: Mika Grundström, liiketoimintajohtaja ja liikkeenjohdon konsultti
Johtamiskorkeakoulu: Antti Lönnqvist, professori, TTY
Kasvatustieteiden yksikkö: Risto Honkonen, Poliisiammattikorkeakoulun tutkimusjohtaja
Kieli- ja kirjallisuustieteiden yksikkö: Katariina Mustakallio, yliopistonlehtori, työskennellyt Suomen Rooman-instituutin johtajana
Lääketieteen yksikkö: Matti Lehto, professori, nykyinen johtaja
Terveystieteiden yksikkö: Juha Teperi, johtava asiantuntija, Terveyden ja hyvinvoinnin laitos
Viestinnän, median ja teatterin yksikkö: Heikki Hellman, dosentti, nykyinen johtaja
Yhteiskunta- ja kulttuuriÂtieteiden yksikkö: Risto Kunelius, professori, nykyinen johtaja
Kommentointi on suljettu arkistosivulla.
Tampereen ylioppilaslehti Aviisi | Yliopistonkatu 60 A, 33100 Tampere | puh. 050-36 12 853
Sivujen ulkoasu: Seppo Honkanen