Tämä on arkistosivu.
Voit siirtyä Aviisin uudelle sivustolle tästä.
Hae Aviisin arkistosta.
 

Ulkopuolinen yksikönjohtaja

Tampereen yliopisto valitsi uudet yksikköjohtajat. Kolme aiemmin johtajana toiminutta jäi haussa rannalle. Yhdeksää avointa pestiä haki 19 henkilöä. Muun muassa Johtamiskorkeakoulussa yliopiston ulkopuolinen hakija vei voiton.

Antti
Lönnqvist
Johtamiskorkeakoulun uusi yksikköjohtaja on Antti Lönnqvist. Lönnqvist löydettiin erikseen etsimällä, sillä hän ei hakenut varsinaisessa haussa.


Antti Lönnqvist ei vielä tiedä, missä Alakuppila on. Lönnqvistin pesti Tampereen teknillisen yliopiston teknis-taloudellisen tutkinto-ohjelman johtajana päättyy vuodenvaihteessa.


Lönnqvist hyppää vauhdista JKK:n johtajan puikkoihin. Hän näkee yliopistoissa enemmän samankaltaisuuksia kuin eroja.

"Molemmat yliopistot ovat monialaisia. TTY:lläkin on enemmän ja vähemmän teknisiä osa-alueita. Moni tutkija liikkuu yliopistojen välillä jo nyt. Työn tekeminen ja sisältö on tutkimus ja opetus", Lönnqvist sanoo.

Lönnqvist on tutkinut aineetonta pääomaa ja organisaatioiden kehittämistä. Hän aikoo hyödyntää asiantuntemustaan uudessa pestissään ja käydä keskusteluja johtamiskorkeakoululaisten kanssa siitä, mikä JKK:ssa toimii ja mikä ei.

Kun yliopiston hallitus etsi uusia johtajia, Tampereen yliopiston ulkopuolelta tulevat hakemukset olivat toivelistalla. Antti Lönnqvist arvelee, että hänen TTY-taustansa ei ollut ainakaan haitaksi haussa. Lönnqvist katsoo, että hänellä on hyvät mahdollisuudet olla puolueeton, sillä hänellä ei ole suoraa suhdetta mihinkään JKK:n tieteenalaan.

Lönnqvist ei osaa äkkiseltään luetella yksikkönsä kaikkia opintosuuntia.

Hän hahmottaa Johtamiskorkeakoulun kauppatieteiden, hallintotieteiden ja politiikkatieteiden liitoksi. Sisältöjen kannalta kauppatieteet ja johtaminen ovat Lönnqvistille tutuimmat.

Suomalaisten opiskelijoiden lukukausimaksuihin Antti Lönnqvist suhtautuu kielteisesti. Muiden kohdalla hän olisi valmis kokeiluihin.

Lönnqvistin mielestä "ylivalmistelu" on ongelma työelämässä ja myös yliopistossa. Hänestä yliopistossa pitäisi voida keskittyä paremmin tutkimukseen ja opetukseen. Hän mainitsee myös yhteiskunnallisen vaikuttamisen.

Ensin Lönnqvist liittää yhteiskunnallisen vaikuttamisen yhteistyöhön yritysten kanssa, mutta korjaa pian toimineensa tutkimusprojekteissaan paljon myös julkishallinnon puolella. Hän korostaa myös, että osaavan työvoiman kouluttaminen on osa yliopiston yhteiskunnallista tehtävää.

Ulkopuolelta tuleva Lönnqvist haluaisi yliopiston kurkottavan yhteiskuntaan entistä enemmän.Yliopiston hallituksen opiskelijajäsen Veera Kaleva on tyytyväinen, että yksiköiden johtoon valittiin uusia ihmisiä ulkopuolelta.

"Uskon, että hakemuksia tuli vähän, koska taustalla vaikutti mielikuva suljetusta valinnasta, jossa johtajat valitaan kuitenkin yliopiston sisäpuolelta. Onneksi yliopisto edistynyt pienen piirin dekaanivalintojen ajoilta", Kaleva kommentoi.Tiina Heikkilä, teksti
Samuli Huttunen, kuva
Uudet yksikköjohtajatBioMediTech: Hannu Hanhijärvi, dosentti, nykyinen johtaja

Informaatiotieteiden yksikkö: Mika Grundström, liiketoimintajohtaja ja liikkeenjohdon konsultti

Johtamiskorkeakoulu: Antti Lönnqvist, professori, TTY

Kasvatustieteiden yksikkö: Risto Honkonen, Poliisiammattikorkeakoulun tutkimusjohtaja

Kieli- ja kirjallisuustieteiden yksikkö: Katariina Mustakallio, yliopistonlehtori, työskennellyt Suomen Rooman-instituutin johtajana

Lääketieteen yksikkö:
Matti Lehto, professori, nykyinen johtaja

Terveystieteiden yksikkö: Juha Teperi, johtava asiantuntija, Terveyden ja hyvinvoinnin laitos

Viestinnän, median ja teatterin yksikkö: Heikki Hellman, dosentti, nykyinen johtaja

Yhteiskunta- ja kulttuuri­tieteiden yksikkö: Risto Kunelius, professori, nykyinen johtaja

| More

LUKIJOIDEN KOMMENTIT (0)

Kommentointi on suljettu arkistosivulla.

Täytä kaikki lomakkeen kohdat.Tampereen ylioppilaslehti Aviisi | Yliopistonkatu 60 A, 33100 Tampere | puh. 050-36 12 853
Sivujen ulkoasu: Seppo Honkanen


Aviisi Facebookissa
Aviisi Twitterissä
Tampereen yliopisto