Tm on arkistosivu.
Voit siirty Aviisin uudelle sivustolle tst.
Hae Aviisin arkistosta.
 

Pääsihteerin terveiset: Tulin, näin, voit… onnistuinko?

Kun 2012 keväällä tulin valituksi Tamyn pääsihteerin äitiysloman sijaiseksi, ei minulla ollut kuin häilyvä käsitys siitä, mitä työ tulisi pitämään sisällään.

Vuoden 2012 kesällä oli jo selvää, että syksyn aikana tultaisiin tekemään vaikeita ratkaisuja toiminnan kehittämiseksi. Päädyin mukaan prosessiin, jossa tehtiin osakeyhtiökauppaa ja muutettiin ylioppilaskunnan toimistoa. Muutto aiheutti välillisesti myös vaikeita henkilöstöratkaisuja.

Tein työtä, jossa painolastina olivat useiden vuosien kerrostuneet ongelmat ja kymmenien vuosien historiallinen perinne. Kerrostuneet ongelmat tulivat organisaatiosta, jossa avoimuuden ilmapiiri ei ollut mielestäni hallitseva. Historiallinen perinne taas ylioppilastalosta, josta nyt oltiin muuttamassa, mikä ei ollut mitenkään aukottomasti kannatettu ajatus ylioppilaskunnan päätöksenteossa.

Siivosin ylioppilaskunnan komeroita niin kirjaimellisesti kuin kuvaannollisesti. Tehtävä ei monesti ole ollut kovinkaan kiitollinen. Olen pyrkinyt avaamaan ylioppilaskuntaa ulospäin, tuulettamaan organisaation sisäisiä rakenteita ja kannustamaan avoimeen toimintaan. Organisaatiorakenne uudistettiin kahden toimiston mallista luopumalla ja pääsihteerin tehtävänkuvaa suoraviivaistettiin ja kevennettiin. Muutto, uusien toimitilojen haltuunotto, remontti, kalustaminen, työkoneiden uusiminen, uuden työehtosopimuksen käyttöönotto, hallinto-ohjeen uudistaminen sekä lukematon määrä kaikkea juoksevaa hallintoa ja päivittäistä tekemistä - check! Paljon on myös rapaa roiskunut, eikä virheiltä koskaan voi välttyä. Todellisen onnistumisen puntaroivat jälkipolvet.

Tie on vienyt pääneuvottelijana myös kaksiin SYL:n hallitusneuvotteluihin, joissa Tamyn Niina Jurva ja Jari Järvenpää tulivat valituksi. Nämä ovat olleet pääsihteerinä välillä hyvinkin yksinäiseltä tuntuneen matkan hienoimpia hetkiä. Hienoimpia hetkiä oli myös vastaanottaa Tamyn ansiomerkki oman kotiylioppilaskuntani Lapin yliopiston ylioppilaskunnan ansiomerkin kumppaniksi. Tällaisten huomionosoitusten arvo on suuri aktiiville, joka puurtaa ylioppilasyhteisön hyväksi.

Olen yrittänyt kannustaa uuteen

Tamy-henkeen, jossa tehdään yhdessä ja johtajuus on jaettua. Tamyn on edelleen työskenneltävä tiiviissä yhteistyössä sidosryhmiensä kanssa. Vain näin Tamy vankistaa omaa asemaansa vaikuttajana yhteiskunnallisen keskustelussa.

Kiitän luottamuksesta tähän toimeen ja osaltani kaikkia Tamyn ystäviä, työntekijöitä, hallituksia ja lukemattomia muita näistä kahdesta vuodesta, sillä ilman teitä ei Tamya olisi.


Mika Parkkari
Kirjoittaja on Tamyn pääsihteeri

| More

LUKIJOIDEN KOMMENTIT (0)

Kommentointi on suljettu arkistosivulla.

Tyt kaikki lomakkeen kohdat.Tampereen ylioppilaslehti Aviisi | Yliopistonkatu 60 A, 33100 Tampere | puh. 050-36 12 853
Sivujen ulkoasu: Seppo Honkanen


Aviisi Facebookissa
Aviisi Twitteriss
Tampereen yliopisto