Tämä on arkistosivu.
Voit siirtyä Aviisin uudelle sivustolle tästä.
Hae Aviisin arkistosta.
 

Ainejärjestöissä: Monroessa katsotaan erilaista elokuvaa

Elokuvakerho Monroessa elokuvat näytetään perinteiseltä filmiltä

Antti
Lönnqvist
Tällä hetkellä kaikki Suomen elokuvateatterit ovat digitalisoituja. Elokuvakerhossa pystytään kuitenkin näyttämään vanhoja elokuvia myös filmiltä. Puheenjohtaja Lauri Tapanisen mukaan filmiltä esittäminen vaatii vaivannäköä mutta tuo nostalgiaa.


Pirkanmaan Elokuvakeskuksen elokuvateatteri Niagarassa on alkamassa elokuva Steam of Life (Miesten vuoro). Näytöksen järjestää opiskelijavetoinen Elokuvakerho Monroe, joka on toiminut vuodesta 1968.

Puheenjohtaja, kirjallisuuden opiskelija Lauri Tapaninen on ollut kerhon toiminnassa mukana muutaman vuoden.

"Aloitin käymällä Leffavisassa. Elokuvakerhon toiminta vaikutti sen verran mukavalta, että aloin käydä säännöllisesti myös muissa tapahtumissa. Olen aina harrastanut elokuvia", Tapaninen kertoo.

1970-luvulla elokuvakerhotoiminta oli Tampereella merkittävää. Kotiteattereiden sijaan useimmissa perheissä oli vain televisio.

"Elokuvakerhoja tarvittiin valtavirrasta poikkeavien elokuvien esittämiseen. Tämä henki elää kerhossa edelleen: haluamme tarjota jotakin vaihtoehtoista."

Myös TAMK:n Elokuvan ja television koulutusohjelmasta valmistunut medianomi Salla Lehtikangas päätyi mukaan Monroen toimintaan Leffavisan kautta.

"Parasta toiminnassa on onnistuneen näytöksen järjestäminen itselle tärkeästä elokuvasta ja näin Tampereen kulttuurisen rikkauden ylläpitäminen. On ollut hienoa tutustua yliopisto-opiskelijoihin, sillä elokuvaopiskelijana olen tottunut ehkä tietynlaiseen tapaan keskustella aiheesta", Lehtikangas toteaa.Tapanisen mukaan elokuvakerho pystyy näyttämään elokuvia monipuolisesti.

"Kaipaamme uutta verta, joten tervetuloa rohkeasti mukaan. Alkuvuoteen on suunnitteilla uusien ilta, jolloin ohjelmassa on toimintaan tutustumista ja tietoa esimerkiksi elokuvan näyttämisen oikeuksista."

Riikka Kämppi, teksti & kuvaElokuvakerho Monroe


Ikä: 45 vuotta

Tapahtumia: Elokuvanäytökset, Leffavisat joka keskiviikko kello 18:30 Ravintola Artturissa (joulutauko tammikuuhun asti), ekskursiot, leffaillat.

Kenelle: Kaikille elokuvasta kiinnostuneille.

Lisätietoa: filmiliekki.blogspot.com ja www.facebook.com/Elokuvakerho

| More

LUKIJOIDEN KOMMENTIT (0)

Kommentointi on suljettu arkistosivulla.

Täytä kaikki lomakkeen kohdat.Tampereen ylioppilaslehti Aviisi | Yliopistonkatu 60 A, 33100 Tampere | puh. 050-36 12 853
Sivujen ulkoasu: Seppo Honkanen


Aviisi Facebookissa
Aviisi Twitterissä
Tampereen yliopisto