Tämä on arkistosivu.
Voit siirtyä Aviisin uudelle sivustolle tästä.
Hae Aviisin arkistosta.
 

Mitä vittua: Miksi Akkaryhmä luopuu räväkästä nimestään?

Tamyn tasa-arvojaosto Akkaryhmä on päättänyt vaihtaa viralliseksi nimekseen Tasa-arvojaosto. Tamyn Akkaryhmä perustettiin vuonna 1984 "opiskelijanaisten yhteiseksi keskustelu- ja toimintarintamaksi", ja siitä tuli vasta vuosien päästä Tamyn jaosto.


Akkaryhmän puheenjohtaja Tetti Vähämaa, miksi perinteisestä nimestä luovutaan?

"Meillä on ollut aika vakioporukkaa, joista osa on nyt valmistumassa, ja tarvitsisimme uusia jäseniä. Tietyllä tavalla Akkaryhmä-nimi marginalisoi ryhmää. Olen kuullut tuttavien sanovan, että muuten voisi tulla kokouksiin, mutta kun se on Akkaryhmä. Ei siis välttämättä uskalleta tulla edes ottamaan selvää, mitä se toiminta on nimen takia. Akkaryhmä on kuitenkin kaikille avoin, niin naisille kuin miehillekin, ja siellä edistetään tasa-arvoa."


Ketkä nimenmuutoksesta päättivät?

"Viimeiset pari vuotta olemme jaostossa miettineet, että olisi aika siirtyä eteenpäin. Akkaryhmä-nimi on historiallinen jäänne. Viime kokouksessa sitten päätimme viedä asiaa eteenpäin. Nimen vaihto vaatii Tamyn sääntöihin muutoksen, mutta sen ehtii käsitellä varmaan jo tämän vuoden puolella edustajistossa, joten voimme ensi vuonna virallisesti olla pelkkä Tasa-arvojaosto."


Miten akkaryhmäläisiä on tiedotettu asiasta? (kysytty 7.11.)

"Kokouksissa paikalla olleet tietävät asiasta, mutta muutoksesta ei ole vielä tiedotettu sähköpostilistalla. Vastustavia mielipiteitä ei ole ainakaan minun tietooni tullut. Nimessä selkiytyy jaoston toiminta-ajatus eli tasa-arvo, kyseessä ei ole pelkkä naisten porukka."


Mistä Akkaryhmä-nimi tulee?

"Feminismistä ja radikalismista, mitä Akkaryhmän toimintaan kuului 1980-luvun loppupuolella. Jaostohuoneen Akkaryhmän kansiosta käy ilmi, että Akkaryhmässä on silloin muun muassa poltettu rintaliivejä yliopiston edessä ja teetetty kuukautissuojakyselyjä."


Hertta-Mari Kaukonen

| More

LUKIJOIDEN KOMMENTIT (0)

Kommentointi on suljettu arkistosivulla.

Täytä kaikki lomakkeen kohdat.Tampereen ylioppilaslehti Aviisi | Yliopistonkatu 60 A, 33100 Tampere | puh. 050-36 12 853
Sivujen ulkoasu: Seppo Honkanen


Aviisi Facebookissa
Aviisi Twitterissä
Tampereen yliopisto