Tämä on arkistosivu.
Voit siirtyä Aviisin uudelle sivustolle tästä.
Hae Aviisin arkistosta.
 

Edarivaalien ääniharava

Medisiinarien Outi Branderin 99 äänen potti on suurin tällä vuosituhannella

”Kuulostaa kornilta, jos pistät sinne tasa-arvoa ja ekologisuutta”, edustajistovaalien äänikuningatar Outi Brander listaa itselleen tärkeitä arvoja. ”Missipuhetta.”
”Kuulostaa kornilta, jos pistät sinne tasa-arvoa ja ekologisuutta”, edustajistovaalien äänikuningatar Outi Brander listaa itselleen tärkeitä arvoja. ”Missipuhetta.”

Lääketieteen opiskelijoiden Medisiinarit on jo vuosia ollut yksi Tamyn isoimmista edustajistoryhmistä. Tämän syksyn vaaleissa heillä oli viisi ehdokasta, jotka kaikki pääsivät kirkkaasti läpi.

Medisiinarien ja koko vaalien ääniharavaksi nousi opiskelijapolitiikan ensikertalainen, 22-vuotias kolmannen vuoden opiskelija Outi Brander 99 äänellään. Edellisissäkin vaaleissa ääniharava löytyi Medisiinareista. Jussi Pohjoselle riitti kärkisijaan silloin 54 ääntä.

"Opiskelijapoliitikko-sana tuntuu vieraalta, mutta totta kai olen iloinen ja yllättynyt", Brander pohtii.

Mikä tittelissä vierastuttaa?

"En ole ollut politiikassa mukana. Toki se on kiinnostanut, mutta opiskelijapoliitikosta tulee minulle erilainen mielikuva kuin mitä itse olen."

Ainakaan ennen vaaleja Brander ei politikointia harjoitellut. Kaupin kampuksella se ei yleensä ole ollut tarpeenkaan. Lääkäriksi opiskelevat äänestävät aktiivisesti ja uskollisesti omiaan.

"Vaalityötä oli se, että puhuin kavereille ja kuvani oli julisteessa."

Äänimääriensä puolesta Medisiinareilla olisi vahva selkänoja hallitusneuvotteluissa, mutta perinteisesti lääketieteen opiskelijoita on näkynyt Tamyn korkeimmilla palleilla vain harvoin. Branderkin uskoo tyytyvänsä riviedaattorin rooliin.

"Siihen aika varmasti riittää, mutta hallituspaikka tarkoittaisi käytännössä välivuotta opinnoista, ja sitä harva meistä on valmis pitämään."

Tuomo Tamminen, teksti ja kuva

| More

LUKIJOIDEN KOMMENTIT (0)

Kommentointi on suljettu arkistosivulla.

Täytä kaikki lomakkeen kohdat.Tampereen ylioppilaslehti Aviisi | Yliopistonkatu 60 A, 33100 Tampere | puh. 050-36 12 853
Sivujen ulkoasu: Seppo Honkanen


Aviisi Facebookissa
Aviisi Twitterissä
Tampereen yliopisto