Tämä on arkistosivu.
Voit siirtyä Aviisin uudelle sivustolle tästä.
Hae Aviisin arkistosta.
 

Yliopistolla pysäköidään miten sattuu

Yliopiston tilapalvelu on pyytänyt pysäköinninvalvojia käymään kampuksella useammin. Invapaikoillekin pysäköidään usein ilman invalupaa.
Yliopiston tilapalvelu on pyytänyt pysäköinninvalvojia käymään kampuksella useammin. Invapaikoillekin pysäköidään usein ilman invalupaa.


Yliopiston parkkipaikoista käydään kovaa vääntöä. Autoja pysäköidään luvatta muun muassa Pinni B:n edessä sijaitseville invapaikoille. Lisäksi autoja jätetään muiden maksamiin ruutuihin ja pelastusteiden tukkeeksi.

Kampusalueella on noin 650 luvanvaraista parkkipaikkaa. Yliopiston tilapalvelusihteerin Taina Tuomenojan mukaan kymmenen euron lupia on vielä paljon myymättä.

"Pysäköintirumba on vilkkaimmillaan aina lukuvuoden alussa, kun uudet opiskelijat aloittavat opintonsa. Heille voi olla aluksi epäselvää, miten lupajärjestelmä toimii. Lisäksi väärin pysäköintiä puolustellaan usein kiireellä, mutta usein siihen on syynä myös silkka välinpitämättömyys."

Löysää parkkikuria lisäävät toisinaan myös yliopiston ulkopuoliset parkkeeraajat.

Pysäköintiongelmiin on Tuomenojan mukaan vaikea puuttua muutoin kuin kontrollia tiukentamalla. Alueen valvonta kuuluu Tampereen pysäköinninvalvonnalle, ja parkkipirkot vierailevat kampuksella "epäsäännöllisen epäsäännöllisesti".

"Hätätilanteessa voimme kutsua valvojan sakottamaan väärin pysäköityä autoa. On kuitenkin eri asia, ehtiikö hän ajoissa paikalle."

Tilapalvelu on pyytänyt pysäköinninvalvontaa lähettämään parkkipirkkoja alueelle useammin. Tarkkaa tietoa käyntien lukumääristä ei valvontatoimistolta kuitenkaan kerrota.

"Tiedot valvojien vierailuista tuntuvat olevan salaisia. Mutta kyllä he tietävät, millainen tilanne meillä vallitsee."

Omaa valvontaa yliopisto ei voi järjestää. Se teettäisi niin paljon töitä, että sitä varten pitäisi palkata ylimääräinen työntekijä.

Tilapalveluissa on mietitty ratkaisuja pysäköintiongelmiin. Lisäpaikkoja ei kuitenkaan ole luvassa, sillä vapaata tilaa yliopiston lähellä ei ole.

Tuomenojan mukaan tilanne tasaantunee lukuvuoden edetessä.


Jessikka Aro, teksti
Tuomo Tamminen, kuva

| More

LUKIJOIDEN KOMMENTIT (0)

Kommentointi on suljettu arkistosivulla.

Täytä kaikki lomakkeen kohdat.Tampereen ylioppilaslehti Aviisi | Yliopistonkatu 60 A, 33100 Tampere | puh. 050-36 12 853
Sivujen ulkoasu: Seppo Honkanen


Aviisi Facebookissa
Aviisi Twitterissä
Tampereen yliopisto