Tämä on arkistosivu.
Voit siirtyä Aviisin uudelle sivustolle tästä.
Hae Aviisin arkistosta.
 

Tamy irtisanoo Amnestyn vuokrasopimuksen

Ihmisoikeusjärjestö saanee silti jatkaa Ylioppilastalon takapihalla

Amnestyn Suomen osasto pyörittää Yo-talon takapihan rakennuksessa muun muassa tuotteidensa vähittäis- ja postimyyntiä.
Amnestyn Suomen osasto pyörittää Yo-talon takapihan rakennuksessa muun muassa tuotteidensa vähittäis- ja postimyyntiä.

Amnesty Internationalin vuokrasopimus Ylioppilastalon takapihalla sijaitsevasta kaksiosta irtisanotaan ainakin toistaiseksi.

Syy tähän on vuonna 1992 tehdyssä vuokrasopimuksessa, joka on ainakin jälkipolvien näkökulmasta hieman hämärä. Suurin ongelma on se, että Tamylla ja Ylioppilastalon kiinteistöä hallinnoivalla Ylioppilastalosäätiöllä ei ole takapihan huoneistosta vuokrasopimusta.

Tamy on siis vuokrannut yli kymmenen vuotta tiloja, jotka eivät tarkkaan ottaen sille kuulu.

Ongelma ei silti ole suurin suuri, koska Tamy ja Ylioppilastalosäätiö ovat pitkälti samaa seurakuntaa. Ihmisoikeudet ovat edelleen huudossa. Säätiön ylin päättävä elin on Tamyn ja TTYY:n edustajistojen nimeämä valtuuskunta, joka valitsee säätiölle hallituksen. Ylioppilastalon isännöitsijänä toimii Tamyn kulloinenkin pääsihteeri. Rakennuksen omistaa Tampereen kaupunki, joka lahjoitti sen ylioppilaskunnan käyttöön vuonna 1968 siitä ilosta, että kaupunkiin saatiin yliopisto.

Asia etenee nyt niin, että vuokrasopimus Amnestyn kanssa irtisanotaan ja Tamy tekee tilasta vuokrasopimuksen Ylioppilastalosäätiön kanssa. Sitten aletaan neuvotella uudesta, entistä paremmin muotoillusta vuokrasopimuksesta Amnestyn kanssa, mikäli järjestö sitä vielä haluaa.

Nykyinen sopimus on irtisanottavissa kahden vuoden välein 30. marraskuuta. Tänä vuonna 30. päivä sattuu onneksi perjantaille.

Luvassa on todennäköisesti myös vuokrankorotus, sillä 60 neliön kaksion nykyinen vuokra ei ole markka-ajoista noussut. Vuokra on nyt noin 200 euroa kuussa.


Tuomo Tamminen, teksti ja kuva

| More

LUKIJOIDEN KOMMENTIT (0)

Kommentointi on suljettu arkistosivulla.

Täytä kaikki lomakkeen kohdat.Tampereen ylioppilaslehti Aviisi | Yliopistonkatu 60 A, 33100 Tampere | puh. 050-36 12 853
Sivujen ulkoasu: Seppo Honkanen


Aviisi Facebookissa
Aviisi Twitterissä
Tampereen yliopisto