Tämä on arkistosivu.
Voit siirtyä Aviisin uudelle sivustolle tästä.
Hae Aviisin arkistosta.
 

Rehtorit: virtuaaliyliopisto ajettava alas

JOOPAS-palvelu säilytetään, muista palveluista ei tietoa

Suomen virtuaaliyliopisto (SVY) uudelleenorganisoidaan eli käytännössä organisaatio lakkautetaan vuonna 2010, mikäli rehtorien neuvoston kannanotossaan ilmaisema tahto toteutuu.

“Ei tiedetä tarkkaan, mitä tämä tarkoittaa, koska asia on niin tuore. Palvelut jatkuvat jossain määrin ja jossain muodossa", Suomen virtuaaliyliopiston palveluyksikön johtaja Lena Levander sanoo.

Ennen opetusministeriö on rahoittanut virtuaaliyliopistoa suoraan. Vuonna 2010 yliopistot joutuisivat maksamaan toiminnan kokonaan.

“Kyse on osittain rahasta. Nykyinen toimintatapa on raskas. Asiaa selvittävän työryhmän on tarkoitus keksiä toimintamuoto, joka keskittyisi palveluiden tuottamiseen", Suomen virtuaaliyliopisto -konsortion johtokunnan puheenjohtaja Matti Jakobsson sanoo.


Virtuaaliyliopisto on Suomen yliopistojen yhteistyöhanke, joka edistää verkon käyttämistä opetuksessa.

“Virtuaaliyliopisto ei järjestä verkkokursseja vaan mahdollistaa kurssien välittämisen ja tarjoaa sovellusalustan verkkokursseille. Tähän ei tule muutosta", Jakobsson sanoo.

SVY:n alaisuudessa toimii myös joustavan opiskelun sivusto (JOOPAS), jonka kautta voi hakea sivuaineopinto-oikeutta toiseen yliopistoon. Rehtorien neuvosto linjaa kannanotossaan, että ainakin JOOPAS-palvelua tullaan jatkamaan.

“Uudessa tilanteessa yliopistot voivat miettiä, mitä yhteistyötä haluavat harrastaa. Ne voivat ajatella tekevänsä yhteistyötä vain lähialueen yliopistojen kanssa.", Levander sanoo.

Virtuaaliyliopiston organisaation lakkauttamisesta päätetään ensi maaliskuussa.

“Jos käy niin, että virtuaaliyliopisto lakkautetaan, ei asiaa ole ajateltu tarpeeksi. Se olisi sääli. Yhteistyö on tärkeä asia. Palveluiden tuottamiseksi tarvitaan joku organisaatio. Varmaan pitää perustaa uusi organisaatio, jos se ei ole enää tämä", Levander sanoo.


Hertta-Mari Kaukonen


Lisätietoa Suomen virtuaaliyliopistosta

| More

LUKIJOIDEN KOMMENTIT (0)

Kommentointi on suljettu arkistosivulla.

Täytä kaikki lomakkeen kohdat.Tampereen ylioppilaslehti Aviisi | Yliopistonkatu 60 A, 33100 Tampere | puh. 050-36 12 853
Sivujen ulkoasu: Seppo Honkanen


Aviisi Facebookissa
Aviisi Twitterissä
Tampereen yliopisto