Tämä on arkistosivu.
Voit siirtyä Aviisin uudelle sivustolle tästä.
Hae Aviisin arkistosta.
 

Organisaatiomuutos keskusteluttaa

Voi hyvänen aika! Työntekijöitä vähennetään, aktiiveilta viedään pienetkin palkkiot ja hallitus lisää omia palkkojaan.

Tämähän alkaa kuulostaa ihan investointipankkien johtajien palkkiojärjestelmiltä. Entistä huonommista päätöksistä maksetaan entistä enemmän.

Hallituslaisten palkkioiden nostaminen ei tule lisäämään heidän tekemän työn määrää eikä laatua. En usko, että se keventää sihteerienkään työtaakkaa.

"Työnjohtajuus voimistuu, kun hallituslaiset ovat kokopäiväisiä." Höpönpöpön pöppö.

Mutta onhan se kiva, että saa vähän lisää palkkaa. Kai hallitus saa palkkionsa myös kesäisin? Muutenhan se on ihan epistä.

Nyt on moni poliitikon alku sittenkin tyytyväinen, että tulorajoja korotettiin. Ja vauhdilla hakemaan hallitukseen!

Teuvo Populisti

Hyvä Populisti,

Esitit varsin kiinnostavan keskustelunavauksen. Haluaisin vastata esittämiisi väitteisiin.

Emme ole nostamassa omia palkkioitamme, vaan haluamme antaa ensi vuoden hallitukselle mahdollisuuden irrottautua opiskelusta tai työstä ja tehdä luottamushommia Tamylle täyspäiväisesti. Nykyinen hallituslaisen palkkio on vajaa 436 euroa kuussa, eli vähemmän kuin Kelan opintoraha ja asumislisä. Käytännössä osa hallituslaisista tekee jo nyt täyttä päivää luottamustoimessa eikä pysty opiskelemaan tai tekemään muita töitä ohessa, joten nykyinen palkkio ei ole kohtuullinen. Palkkiota ei makseta eikä tullakaan maksamaan kesäkuukausilta, sillä tuolloin voi käydä töissä tai opiskella kuten muutkin opiskelijat.

Tamyn jäsenmäärä supistui ja jäsenmaksutulot laskivat lukuvuoden alussa, joten jostain on pakko napsaista. Vastikään väistynyt järjestösihteeri Janne Santala oli ensimmäinen laatuaan ja teki paljon tärkeää työtä, joka tulee helpottamaan järjestösektorin työskentelyä vastaisuudessa. Esimerkiksi työlästä yhdistysohjesääntöä ei tarvitse enää kuin silloin tällöin päivittää. Tapahtumanjärjestäminen on toinen alue, jolla on virtaviivaistamisen varaa. Järjestämme monia tapahtumia, jotka eivät juurikaan saa jäseniä liikkeelle.


Työmäärän logiikka on mennyt historiassamme niin, että vaikka uusia töitä tulee taloon, vanhoista ei osata luopua. Toiminta paisuu kuin pullataikina. Nyt on korkea aika miettiä, mitkä ovat ylioppilaskunnan ydintehtäviä. Ensi vuonna haasteena on, että toimistolla kenenkään työtaakka ei lisäänny (pikemminkin saisi joillakin sektoreilla vähetä!). Uudet ja jatkavat toimijat saavat priorisoida. Kaikkea, mitä nyt tehdään, ei tarvitsekaan tehdä.

Työnjohtajuudesta haluaisin sanoa sen verran, että työpaikkana ylioppilaskunnat ovat hyvin erityislaatuisia. Kun muualla työntekijät vaihtuvat yleensä työnantajan edustajia usemmin, meillä asia on päinvastoin. Työnantajan eli ylioppilaskunnan edustajat, hallitus, valitaan vuosittain. Työn johtamiseen ja työnantajuuteen ei meillä ole kiinnitetty huomiota tätä vuotta ennen. Tämä liittyy myös olennaisesti työssä jaksamiseen - olemme vastuussa siitä, ettei työntekijöillemme kasaannu liikaa töitä. Työhallitus tulee myös ottamaan vastuulleen lisää tehtäviä ja tuomaan opiskelijanäkökulmaa ja -asiantuntijuutta sihteerin työparina.

Jaostojen puheenjohtajat ovat aiemmin olleet eriarvoisessa asemassa, sillä osalla heistä on ollut tukenaan Tamyn sihteeri, osalla ei. Tätä ongelmaa on kompensoitu antamalla palkkio tasa-arvo- (entinen akkaryhmä), liikunta- ja ympäristöjaostojen puheenjohtajille. Ensi vuonna liikunta ja tasa-arvo ovat osa soposihteerin toimenkuvaa. Ympäristösektorilla täyspäiväinen hallituslainen on jaostopuheenjohtajien tukena.

Kaisa Myllylä
Tamyn hallituksen jäsen

| More

LUKIJOIDEN KOMMENTIT (0)

Kommentointi on suljettu arkistosivulla.

Täytä kaikki lomakkeen kohdat.



Tampereen ylioppilaslehti Aviisi | Yliopistonkatu 60 A, 33100 Tampere | puh. 050-36 12 853
Sivujen ulkoasu: Seppo Honkanen


Aviisi Facebookissa
Aviisi Twitterissä
Tampereen yliopisto