Tämä on arkistosivu.
Voit siirtyä Aviisin uudelle sivustolle tästä.
Hae Aviisin arkistosta.
 

Vessa sai opiskelijat osallistumaan!

Vessakirjoituksia tuli neljässä päivässä noin tuhat

Joku oli rustannut vessan seinään kuva-arvoituksen
Joku oli rustannut vessan seinään kuva-arvoituksen

Jokunen Aviisin toimituksen ohi kävellyt on kysellyt, kuinka paljon vessakirjoituksia (Aviisi 15/2008) oli yhteensä. Ja mikä tärkeintä: kuinka paljon kirkkoveneitä oli?

Tässä tiukkaa tilastodataa: Vessakirjoittelua varten koppien seiniin kiinnitettyjä paperiarkkeja oli yhteensä 28. Näissä kaikissa oli yhteensä 1086 erilliseksi merkinnäksi tunnistettavaa kirjoitusta tai piirrustusta. Tämä tarkoittaa, että merkintöjä sateli keskimäärin noin 270 raapustuksen päivävauhtia. Naisen sukupuolielimiä piirrettiin kahdeksan kappaletta (laskussa on mukana myös eläimeksi, auringoksi ja hymynaamaksi naamioidut kirkkoveneet). Juuri mitään muuta ei piirretty yhtä paljon kuin kirkkoveneitä.


Tästä ei voi suoraa vetää sellaista johtopäätöstä, että yli tuhat vessassakävijää olisi innostunut raapustamaan. On varsin todennäköistä, että moni kirjoittamaan ja piirtämään ryhtynyt kirjoitti useamman kerran, moni jopa joka päivä. Toimituksen huimapäinen veikkaus on silti, että sadat eri opiskelijat ilmaisivat itseään papereihin.

Yli tuhannen merkinnän lopputulos ja sadat vessakirjoittajat on varsin mainio tulos varsinkin, kun laput olivat seinissä vain neljä päivää!

Vieläkö joku väittää, että opiskelijoita tai nykynuoria ei saa osallistumaan mihinkään?


Hertta-Mari Kaukonen

| More

LUKIJOIDEN KOMMENTIT (0)

Kommentointi on suljettu arkistosivulla.

Täytä kaikki lomakkeen kohdat.Tampereen ylioppilaslehti Aviisi | Yliopistonkatu 60 A, 33100 Tampere | puh. 050-36 12 853
Sivujen ulkoasu: Seppo Honkanen


Aviisi Facebookissa
Aviisi Twitterissä
Tampereen yliopisto