Tämä on arkistosivu.
Voit siirtyä Aviisin uudelle sivustolle tästä.
Hae Aviisin arkistosta.
 

Yliopisto uudistuu!

Suomen yliopistokentässä myllertää. Niin myös Tampereen yliopistossa. Mikäli eduskunta hyväksyy hallituksen esityksen uudeksi yliopistolainsäädännöksi kesällä 2009 ehdotetun mukaisesti, yliopistojen hallinto muuttuu radikaalisti. Aikaisemman tiliviraston sijaan yliopistot olisivat julkisoikeudellisia oikeushenkilöitä ja niiden valta järjestää hallintonsa kasvaisi.


Yliopistolain uudistuksen myötä yliopistossamme suunnitellaan uutta strategiaa ja johtosääntöä. Sanat saattavat tuntua kaukaisilta, mutta todellisuudessa ne määrittävät kaiken olennaisen: Mihin yliopisto keskittyy? Mitkä ovat sen arvot? Mihin pyritään ja miten? Mikä on opetuksen rooli suhteessa tutkimukseen? Ketkä asioista päättävät?

Uudistusta varten yliopistossamme toimii tänä lukuvuonna kaksi työryhmää. Johtosääntöä uudistavassa työryhmässä on opiskelijajäsenenä allekirjoittanut ja strategiaa uudistavassa työryhmässä Tamyn puheenjohtaja Anna-Mari Huhtinen. Lisäksi Tamyssa toimii uudistuksen ohjausryhmä, jossa pohdimme linjauksiamme hiukan suuremmalla porukalla.


Älä jää seuraamaan uudistusta sivusta, vaan ota minuun yhteyttä kertoaksesi oman mielipiteesi! Ei tarvitse miettiä, liittyykö asiasi johtosääntöön vai strategiaan tai ylipäätään uudistukseen. Kaikki opiskeluun sekä opiskelijan asemaan ja vaikutusmahdollisuuksiin liittyvä tieto on hyödyksi. Tarkemmat tiedot uudistuksesta löydät Tamyn verkkosivuilta kohdasta edunvalvonta -> koulutuspolitiikka -> yliopisto uudistuu.


Maija Mattila
Kirjoittaja kiroilee Tamyn koulutuspoliittisena sihteerinä


| More

LUKIJOIDEN KOMMENTIT (0)

Kommentointi on suljettu arkistosivulla.

Täytä kaikki lomakkeen kohdat.Tampereen ylioppilaslehti Aviisi | Yliopistonkatu 60 A, 33100 Tampere | puh. 050-36 12 853
Sivujen ulkoasu: Seppo Honkanen


Aviisi Facebookissa
Aviisi Twitterissä
Tampereen yliopisto