Tämä on arkistosivu.
Voit siirtyä Aviisin uudelle sivustolle tästä.
Hae Aviisin arkistosta.
 

Säilytetään Yo-talo

Tamyssa on voimia, jotka ajavat ylioppilaskunnan lähtöä yo-talolta. Viime Aviisin Perkele-kirjoituksessa hallituksen jäsen Juho Järvenpää tätä jo pohjustikin.


Ajatus on huono. Ylioppilastalo on arvorakennus, jonka dekadentissä loistossa Tamy saa olla lähes ilmaiseksi. Kauppakatu kymppi edustaa erinomaisesti mielikuvaa aktiivisista ja vaikutusvaltaisista tamperelaisista opiskelijoista, jopa maanlaajuisesti. Lähtö muualleesimerkiksi ahtaaseen avokonttoriin olisi vähän kuin eduskunnan muuttoAtalpaan.

Talo on toki remontin tarpeessa, mutta sen rahoituksesta vastuun kantaa Tampereen kaupunki — tai ainakin sen pitäisi. Tilaaja-tuottaja-mallissa Yo-talon kaltaiset kohteet ovatväliinputoajia, koska rakennusten kunnossapidolle ei ole mallissatilaajaa.


Jos Tamy siirtää toimistonsa muualle, ei Yo-talo todennäköisesti säilyisi lainkaan opiskelijoiden käytössä. Kaupungilla voisi nimittäin olla intressi purkaa taloa hallinnoiva säätiö ja pistää kiinteistöllä rahoiksi. Miten silloin kävisi talon perinteikkäälleravintolatoiminnalle?

Ajatus, että ylioppilaskunnan tulisi olla lähellä opiskelijoita, ei toki ole huono. Mutta keitä se tarkalleen tarkoittaa? Lääkisläisiä Kaupissa vai opettajaopiskelijoita Hämeenlinnassa?


Alli Nokka

| More

LUKIJOIDEN KOMMENTIT (6)

Kommentointi on suljettu arkistosivulla.

Täytä kaikki lomakkeen kohdat.
 1. jr (27.11.08, kello 12:07)

  Hyvä Alli!

  Missään nimessä ei pidä luoua perinteikkäästä yo-talosta.

  Olisihan se tietysti kivaa jos Tamy olisi kätevästi kampuksella mutta kun meillä nyt on tuo hieno vanha talo niin pidetään siitä kiinni.

  Eikä voi sanoa että se olisi kaukana, kai nyt jokainen jaksaa tuon n.kilometrin matkan yliopistolta kävellä.

 2. Yhteiskuntatieteilijä, Linnan asukki (27.11.08, kello 19:42)

  Minun mielestäni Tampereen yliopiston tulisi olla kampusarkkitehdissa moderni, itsepäinen, kun se autonomia ollaan nyt saamassa, ja suuntaa näyttävä, ja kilpailuttaa arkkitehtuuriopiskelijat TTK:lta suunnittelemaan URBAANIA lisärakennusta. Olkoon näin uusi arkkitehtuurityyli nimeltään urbaanitamperismi.

  Saataisiin näin uutta verta ja ideoita sieltä kaupungin toiselta laidalta tännekin. Näin siis ajattelen ja päätänkin ehdottaa.

 3. Linnasta. (27.11.08, kello 19:48)

  Ja lisäksi: saadaanhan siitä YO-talosta museo slash opiskelija-asuntola, ei sitä tarvitse tuhota.

 4. Comment Kirjoittaja (08.12.08, kello 13:52)

  Saisihan YO-talosta myös opiskelija-asuntola slash opiskelijajuottolan. Olisi ainakin lyhyt matka jatkoille. Nykyisinhän tällainen mahdollisuus on vain niillä, jotka hankkivat lihansa Passionista tai Mixeistä. Mihin toimenpiteisiin Tamy aikoo ryhtyä humanistien iskemisen helpottamiseksi?

 5. Majsteri Rantaluola (10.12.08, kello 19:24)

  YO-talo on ehkä nähnyt parhaat päivänsä joskus 1982-1994, kun silloin täällä opiskelleet eivät tienneet internetistä vaan juoksivat ympäri kaupunkia identiteettiään etsien mutta ovat jo aikapäiviä sitten menneet maailmalle ja Helsinkiin. Talon dekadentti ilmapiiri, siitä dekadenttiudesta olen samaa mieltä, johtaa lähinnä siihen, että TAMYn toiminta pyrkii pikkulaiskuuteen, pikkusihteereiden palkkaamiseen maksimipalkalla ja homman pitämiseen näppyläisen nukkavieruna. Jos koko systeemi muuttuu (katsokaa nyt vaikka ympärillenne, uusia rakennuksia nousee), miksi yksi huumorin kukka, yksi väljähtynyt vitsi-PESÄKE pitäisi pitää tekohengityksellä pystyssä? Kyllä se on nyt vaan niin, että vanha saa väistyä, oli jo aikakin. YO-talo on sirpale 1800-lukua muuten 2000-lukulaisessa kaupungissa. Vetäkööt sihteerit sitten korsetit ja vannehameet päälleen, jos mikään muuttua ei saa!

 6. Laulelija (10.12.08, kello 22:11)

  "Aika jos vaihtuu
  pois haaveet jos haihtuu
  niin koskaan et muuttua saa
  aika on aikaa
  mut taika on taikaa
  sä koskaan et muuttua saa"

Kommentointi on suljettu arkistosivulla.

Täytä kaikki lomakkeen kohdat.Tampereen ylioppilaslehti Aviisi | Yliopistonkatu 60 A, 33100 Tampere | puh. 050-36 12 853
Sivujen ulkoasu: Seppo Honkanen


Aviisi Facebookissa
Aviisi Twitterissä
Tampereen yliopisto