Tämä on arkistosivu.
Voit siirtyä Aviisin uudelle sivustolle tästä.
Hae Aviisin arkistosta.
 

Yo-kuntien neuvostoliitto

Viime vuonna Suomen ylioppilaskuntien liiton liittokokous päättyi hämmentäviin tunnelmiin. Hallituksen uudeksi puheenjohtajaksi valittiin Sibelius-akatemian miniylioppilaskunnan ehdokas, vaikka huhujen mukaan enemmistö liittokokousäänistä oli jo diilattu vastaehdokkaan taakse.

Yleensähän uuden hallituksen ovat kasanneet eri ryhmien neuvottelijat läpi yön kestävissä juoninnoissaan, eikä liittokokousedustajien tehtäväksi ole jäänyt juuri muuta kuin oikeiden nimien kirjoittaminen äänestyslappuun oikeassa järjestyksessä. STV-vaalitavan ansiosta siinäkin on tekemistä, joten toivottavasti tänä vuonna palataan tuttuun päiväjärjestykseen.

Ylioppilaskuntien edustajistojen valintaan viitsii osallistua hyvänä vuonna neljäsosa opiskelijoista. Nämä puolestaan passittavat muutaman henkilön liittokokoukseen, jossa ylioppilasliikkeen sisäpiiri valitaan. SYL:n edustavuus ja legitimiteetti opiskelijoiden agendan määrittelijänä ei siis ole aivan huipussaan.

SYL:n hallituksen puheenjohtaja on englanniksi "president". Milloin saadaan kampuksille presidentinvaalit?Alli Nokka
Kirjoittaja kiukuttelee edustajiston kulisseissa

| More

LUKIJOIDEN KOMMENTIT (4)

Kommentointi on suljettu arkistosivulla.

Täytä kaikki lomakkeen kohdat.
 1. Huolestunut jäsen (07.12.09, kello 5:19)

  Nimimerkin takaa on hirveän hauska huudella. Kertoo kyllä paljon päätoimittajasta ja kirjoittajasta itsestään.

 2. Seppo Honkanen (07.12.09, kello 13:02)

  Totta. Nimimerkin takaa on hauska huudella. Alli Nokka ei ole uusi keksintö. Hän on kommentoinut edustajiston kuulumisia jo edellisen päätoimittajan aikana.

 3. Majsteri Rantaluola (08.12.09, kello 0:50)

  Jäsenen ei tarvinne olla huolissaan. Alli Nokka ei ole kulloinenkaan pt. Eikä hänen turinoistaan tarvitse välttämättä välittääkään, koska ne on suunnattu sille porukalle, joka oikeasti käy TAMY:n ja muiden elinten ankeriasbileissä kiemurtamassa itsensä oikeaan positioon ja tekemään jotain Yliopiston jälkeisessä todellisuudessa. Palsta on lehden sivuntäytettä, koska ei sitä mainostilaakaan voi mahottomasti myydä. Vai pitäisikö tonnikalamainos olla heti Aivosi-lehden etusivulla?

 4. Seppo Honkanen (08.12.09, kello 9:48)

  Alli Nokka herättää tunteita tasaisin väliajoin. Sen verran voin raottaa salaisuuden verhoa, että nimimerkin takaa kirjoittava henkilö ei välttämättä ole sama (tai samaa kuppikuntaa!) edustava tyyppi joka numerossa.

  Nokan tarkoituksena on peilata ylioppilaskunta-aktiivien näkemyksiä yo-kuntatoiminnasta. On totta, että nimimerkin takaa huutelu on jossain määrin kyseenalaista. Alli Nokan tapauksessa ratkaisu on tehty siksi, että kirjoittajat pääsevät kertomaan sellaisia näkemyksiä Tamysta ja Tamyn edustajistosta, joita he eivät välttämättä viitsisi omalla nimellään leimautumisen pelossa julistaa.

  Palstan tarkoitus on keskustella (ja olla eri mieltä) asioista, kertoa ja paljastaa - ei hyökätä henkilöiden kimppuun.

Kommentointi on suljettu arkistosivulla.

Täytä kaikki lomakkeen kohdat.Tampereen ylioppilaslehti Aviisi | Yliopistonkatu 60 A, 33100 Tampere | puh. 050-36 12 853
Sivujen ulkoasu: Seppo Honkanen


Aviisi Facebookissa
Aviisi Twitterissä
Tampereen yliopisto