Tämä on arkistosivu.
Voit siirtyä Aviisin uudelle sivustolle tästä.
Hae Aviisin arkistosta.
 

1. Palkinto: Haluan puumaksi

Kuinka epätrendikästä nykyään onkaan olla tällainen 22-vuotias hyvävartaloinen ja kivannäköinen nuori nainen, joka voisi viikonlopusta toiseen juosta baareissa pokaamassa miehiä ja harrastamassa villiä ja vapaata seksiä. Tätähän minä olen 15-vuotiaasta saakka odottanut, mutta nyt pitäisi odottaa vielä vähän lisää.

Nyt olisi trendikästä olla puumanainen. Ja kunnon puumanainen hankkii itselleen poikaystävän, joka on vähintään 10 vuotta naista nuorempi. Todella uskalias puuma ottaisi itselleen 15 tai jopa 20 vuotta nuoremman toyboyn. Mutta minkäs teet, minua viisikin vuotta nuoremmat miehet ovat todella lapsellisia. Ja kaiken lisäksi koko puumailusta menee idea, jos tulevia poikaystäviään joutuu etsiskelemään neuvoloista, päiväkodeista ja nuorisotaloilta. Ja sitten pitää odottaa mahdollisten sulhojensa varttumista säädylliseen ja kiinnostavaan ikään. Ja lopulta 15 vuoden odotuksen jälkeen puumanaiset ovat poissa muodista. Että hukkaan meni se odottaminen.

Mutta minkäs teet, trendikäs pitäisi olla, ja kerrankin se tarkoittaa samaa kuin vanha - tai ainakin keski-ikäinen. Tai tarkemmin ottaen nuorekas keski-ikäinen. Tässä pitäisi siis onnistua vanhenemaan vauhdilla mutta hyvin säilyen.

Yksikään plastikakirurgi ei kai vielä ole keksinyt vanhentavia hoitoja. Silmänympärysten rypyttäminen (ja sen jälkeen botoxit peittämään ensimmäisen operaation tuloksia). Rinnat kiinteistä roikkuviksi ja vielä luomumenetelmillä ilman silikonia. Ja sen jälkeen voisikin syöksyä ostamaan tukirintaliivejä ja harkita silikonien laittoa. Miettikää, millaista kauneudenhoidon kulutusjuhlaa kaltaiseni wannabe-puumat voisivatkaan viettää muokatessaan ulkonäköään paremmin sopivaksi. Ja tässä ulkonäköä muokatessa ehtisivät sitten ne sulhotkin vanheta muutaman vuoden. Tai riittäisikö sittenkin suttuinen meikki ja huonot rintaliivit?

Kun on muutaman vuoden ollut laillisesti bailaamassa ihan omilla henkkareillaan, pitäisi todelliseksi puumaksi ryhtyessään palata taas lainailemaan muiden henkilöllisyystodistuksia ja samalla visakortteja aidomman vaikutelman luomiseksi.

Okei, ulkonäkö hoidettavissa ja henkkarit lainattavissa. Enää puuttuukin sitten elämänkokemus, ex-mies ja vaikea avioero, työpaikka ja lapset. Exän kanssa ei olla enää missään väleissä, ja avioliitto päättymisestä voi syyttää lapsettomuutta. Elämänkokemuksesta, tai siis sen puutteesta, ei ehkä jää kiinni, koska kokemus puuttuu myös nuorilta miehiltä. Mutta sitten se työpaikka. Kun todellisuudessa opiskelee ammattikorkeassa ja käy iltatöissä Siwan kassalla, saattaa aina jäädä kiinni siitä, ettei olekaan trendikkään arkkitehtitoimiston sihteeri, joka on kyllästynyt viisikymppisen pomonsa lähentely-yrityksiin.

Toivotonta, ei parikymppisestä saa puumaa tekemälläkään. Eikä parikymppinen saa seksiä millään, kun kaikki omanikäiset miehet juoksevat puumanmetsästyksessä, eivätkä ne ällöttävät viisikymppiset pomo-sedät todellakaan kiinnosta.Nimimerkki "Liian nuori"

| More

LUKIJOIDEN KOMMENTIT (10)

Kommentointi on suljettu arkistosivulla.

Täytä kaikki lomakkeen kohdat.
 1. Ei vittu (27.11.09, kello 12:11)

  uskomatonta paskaa vieläkö tästä palkitaan ?
  Ei vittu yhtään omaa ajatusta.

 2. Izzy (27.11.09, kello 12:13)

  Odotin loppuun asti sitä "juttua" tässä pakinassa, mutta en huomannut. Kai se oli rivien väliin piilotettu...

 3. Julma Joonas (27.11.09, kello 13:39)

  Tämäkö on nyt oikeasti sen järisyttävän rohkean seksipakinakisan huikea voittaja? Siis oikeasti? Makunsa tietysti kullakin, mutta toihan on enemmänkin pakina, joka voisi voittaa ET-lehden kuin Aviisin pakinakilpailun.

  Onks teillä ollut tuomarina tässä joku seniili eläkeläispappa, jolla on viimeksi ottanut eteen 60-luvulla, vai mikä juttu tää oikeen on?

 4. Seppo Honkanen (27.11.09, kello 13:51)

  Myös toimitukselle oli yllätys päätuomari Ahdin tiukka linja, mutta minkäs teet: makuasioista voi kyllä kiistellä, mutta ne pysyvät makuasioina. Yksi tykkää äidistä ja toinen jostain ihan muusta. Tuomari oli tällä kertaa tätä mieltä.

  Julma Joonas ja muut voivat lukea palkintojenjaosta artikkelista "Välttelemällä seksiä voitti". www.aviisi.fi/artikkeli/?...

  Aviisin puolesta suurkiitos paitsi pakinoistaan palkituille, myös kaikille osallistuneille!

 5. Majsteri Rantaluola (30.11.09, kello 17:58)

  Hyvä nimimerkki "Liian nuori",
  olet ilmiselvästi repäissyt sivun omasta päiväkirjastasi ja lähettänyt sen lehden kåseri-kilpailuun. Pakinan ja päiväkirjan kirjoittamisen ero on siinä, että pakina on tarkoitettu päästään pehmoiseksi ja sisältä kovaksi kun taas päiväkirja on tarkoitettu päältä kovaksi ja sisältö pehmoiseksi. Päiväkirjakirjoittamiseen ei ladata "tasoja", koska niitä on vaikea ymmärtää sitten vuosien jälkeen, kun niihin palaa; pakinaan sen sijaan ladataan. Päiväkirja on ajallista kirjoittamista, pakina ajatonta. Kumpaakin voi jäsentää kappalejaolla; siitä yksi piste.
  Epäilen, että tässä on nyt kyseessä vanhemman sokean sedän, eli Seppo Ahtin, hyväksikäyttö. Vankeutta? Sakkoa? 301 euroa? Tuomari! Ai niin, tuomari oli Seppo Ahti. Voiko valittaa hovioikeuteen tai.... metsähallitukseen?

 6. Majsteri Rantaluolan puujalkavaimo (01.12.09, kello 8:43)

  Tämä ei ole pakina.

  Neljästä julkaistusta kolmannen palkinnon ja kunniamaininnan saaneet ovat lähinnä käryllä tyylilajista, toteutus tosin jäänyt molemmilta puolitiehen.

 7. Pakinoitsija (01.12.09, kello 20:12)

  Kieltämättä tämä ei minunkaan pakinamakuuni natsaa.

  Mutta veikkaisin, että Aviisin toimitus on pyrkinyt ottamaan edustavan 10 % otoksen erityyppisistä pakinoista ja tämäkin on valikoitunut mukaan.

  Ja tämä natsasi Ahdin makuun.

  Mutta odotellaan nyt kaikessa rauhassa, josko Aviisi saa tuon teknisen toteutuksen toimimaan, niin voidaan nähdä melko edustavakin otos pakinoita.

 8. paukkaukko (31.12.09, kello 23:17)

  Pakina? Ei edes kolumni, jolla nimellä naistoimittajat täyttävät lehdestään tyhjän tilan villakoirapohdinnoillaan - tosin en vaivautunut lukemaan kuin ensimmäisen virkkeen. Häpeä, Buisquit!

  paukkaukko

 9. paukkaukko (31.12.09, kello 23:29)

  Vaivauduin lukemaan koko voittopäkistyksen. Ei helvetti. Ahti on sukeltanut paperikasaan ja nostanut sieltä yhden arkin esiin. Edelleen: häpeä Bisquit

 10. qwerty (28.07.10, kello 14:34)

  Sairaan hyvä!!! Laukesin kolmasti!

Kommentointi on suljettu arkistosivulla.

Täytä kaikki lomakkeen kohdat.Tampereen ylioppilaslehti Aviisi | Yliopistonkatu 60 A, 33100 Tampere | puh. 050-36 12 853
Sivujen ulkoasu: Seppo Honkanen


Aviisi Facebookissa
Aviisi Twitterissä
Tampereen yliopisto