Tämä on arkistosivu.
Voit siirtyä Aviisin uudelle sivustolle tästä.
Hae Aviisin arkistosta.
 

Kyllä ruotsalaiset osaavat: Japanissakin

Abba in Japan kertoo supersuositun pop-yhtyeen pikaisesta vierailusta kaukomailla

Naapurimaamme ylpeys Abba kävi ensimmäisellä Japanin visiitillään marraskuussa 1978. Euroviisuvoitosta oli ehtinyt kulua neljä vuotta ja yhtye eli kultakauttaan. Japaniin ei kuitenkaan menty keikoille vaan televisioon. Nyt julkaistu dvd sisältää tv-esiintymisten lisäksi japanilaisvalmisteisen dokumentin lyhyestä vierailusta.

Tv-spesiaalin settilista on vakuuttava. Vieraan kulttuurin maaperää tunnusteltiin yhtyeen suurimpien hittien avulla. Suurin osa kappaleista on vedetty tylysti playbackina, mutta oikeasti soitetut Money, Money, Money, SOS jaThank You For The Music lisäävät huomattavasti tallenteen mielenkiintoa.

Behind the scenes -osiosta näkee, että Abban vierailun on täytynyt olla kova juttu karaoke-maalle. Poppareille ojennetaan kukkakimppuja kilpaa, ja paikalle on varattu pitkä limusiini-Volvo. Lehdistötilaisuudessa takaseinälle on ripustettu rinnakkain Ruotsin ja Japanin liput kuin virallisella valtiovierailulla. Puheissakin sivutaan muun muassa ruotsalaista verotussysteemiä.

Aika ajoin popsankarit näyttävät vaivaantuneilta ja väsyneiltä japanilaisten pyörityksessä mutta muistavat kamerat huomatessaan hymyillä maireasti.

Abba in Japansisältää materiaalia vain alle puolentoista tunnin verran, joten kovin kattavasta paketista ei ole kyse. Yhtyeen faneille Abba in Japan lienee tärkeä kuriositeetti, mutta niille, jotka nauttivat Abbansa lähinnä kuppiloiden jukeboxeista, on julkaisu melko turha hankinta.Juho Hakkarainen

Abba in Japan -dvd. Polar Music 2009.

| More

LUKIJOIDEN KOMMENTIT (0)

Kommentointi on suljettu arkistosivulla.

Täytä kaikki lomakkeen kohdat.Tampereen ylioppilaslehti Aviisi | Yliopistonkatu 60 A, 33100 Tampere | puh. 050-36 12 853
Sivujen ulkoasu: Seppo Honkanen


Aviisi Facebookissa
Aviisi Twitterissä
Tampereen yliopisto