Tämä on arkistosivu.
Voit siirtyä Aviisin uudelle sivustolle tästä.
Hae Aviisin arkistosta.
 

Ufoja Suomen taivaalla

Tampereen ufoharrastajat uskovat vaihtoehtoiseen tietoon. Seppo Heinola on vakuuttunut, että maapallon asukkaat ovat marsilaisten jälkeläisiä.

Karismaattinen näyttelijä Seppo Heinola uskoo, että numerologian ja sanojen tulkinnan avulla voidaan osoittaa ihmisten olevan Marsista.
Karismaattinen näyttelijä Seppo Heinola uskoo, että numerologian ja sanojen tulkinnan avulla voidaan osoittaa ihmisten olevan Marsista.

Marraskuisena torstai-iltana Tampereen Vanhan kirjastotalon ovimainos houkuttelee katsomaan Espanja-aiheista taidenäyttelyä. Näyttelytilan viereisessä luentosalissa kuullaan kuitenkin kaupungilla tuntemattomampi tapahtuma, Tampereen Ufo ry:n luento. Tällä kertaa aiheena on "Marsin mysteerit". Illan luennoitsija, karismaattinen näyttelijä Seppo Heinola, on pukeutunut harmaaseen pikkutakkiin ja varustautunut esitelmäänsä täydellä kansiollisella piirtoheitinkalvoja.

Ilmaiselle luennolle tulijoita on lähes parikymmentä. Keski-ikäiset, tavallisen näköiset kuulijat, esittävät uteliaita kysymyksiä vähän väliä illan auktoriteetille. Luennoitsijalla vastaus tuntuu löytyvän aivan kaikkeen. Lähtien ihmiskunnan synnystä päättyen Raamatun hepreankieliseen salakirjoitukseen. Ihmiset ihmettelevätkin ääneen: "Mistä sinä kaikki nämä tiedät?"

Syy luennon otsikolle "Marsin mysteerit" selviää pian. Heinolan teoriat pyrkivät kaikki yhteen pisteeseen, todistamaan, että me maapallon asukit olemme kaikki kaukaisten marsilaisten jälkeisiä. Tarina menee turhat mutkat oikoen suurin piirtein näin: Aikojen alussa elämä Marsissa tuhoutui kasvihuoneilmiön seurauksena. Kuitenkin valittu osa marsilaisia pääsi tuhoa pakoon maapallolle ja risteytyi silloisten alkuihmisten kanssa.


"Nyt tulemme yhteen Raamatun jännittävimpään kohtaan, Mars-mysteeriin, joka oikeuttaa tämän luennon", Heinola herättelee kuulijoitaan luennon keskivaiheilla.

"Raamatussa Herran enkeli moittii Merozin asukkaita, koska nämä eivät tulleet avuksi. Mutta eikö ole niin, että Herra auttaa ihmisiä, eikä päin vastoin?"

Heinolan mukaan Meroz viittaa juutalaisten perimätiedossa johonkin planeettaan. Sen sijaan sanan "Meroz" voi hajoittaa muotoon "meeroz" tai "ma-ares", jolloin sana merkitsee suomeksi Â’marsistaÂ’.

"Tässä ei ole mitään väkivaltaista tai väärää, vaan tämä menee kielitieteellisesti aivan oikein. Tämä on sellainen paikka, jossa menee tiedemieheltä kakka housuun", Heinola myhäilee.

Numerologi Heinola löytää Raamatusta loputtomasti lukuja ja lukuyhdistelmiä, jotka viittaavaat kaikki Marsiin. Raamatussa on 780 lukua, ja Maa ohittaa Marsin 780 päivän välein. Myös luku 56 on luennoitsijalle tärkeä ja paljon kertova Mars-symboli, sillä Mars on 56 miljoonan kilometrin etäisyydellä Maasta, 5,6 taas on raudan symboli. Ja Mars puolestaan on raudan planeetta.

Eivätkä selitykset tähän lopu. Myös "Adamista", eli Aatamista Heinola löytää Mars-viittauksen. Kun Adam-nimen lukee oikealta vasemmalle, niin kuin hepreaa luetaan, ja muistaa ottaa a-kirjaimen pois, lopputulos on "Mars" heprean kielellä.

"Ja mikä oli hullu englanniksi?" Heinola innostuu kyselemään yleisöltä. Muutama pohtii ääneen: "Crazy?"

On se sekin, mutta toinen samaa tarkoittava sana on Â’madÂ’. Marsistahan sanottiin, että se on punainen, hullu sodan planeetta, joka kulkee edestakaisin taivaalla."


Luennon jälkeen Aviisi pääsee juttusille Tampereen Ufo ry:n tähänastisen puheenjohtajan, salanimeä käyttävän Juhani Vuorisen kanssa ja yhdistykseen kuulumattoman, mutta ufohavaintoja tehneen Matti Hyvärisen kanssa.

"Tutut tuntevat minut inkkari-Mattina", Hyvärinen kertoo.

Tehtaalla työskentelevä metallialan työmies Vuorinen ei halua esiintyä omalla nimellään, koska ufopiirejä kohtaan on niin paljon ennakkoluuloja. Hyvärinen puolestaan ei näytä muiden mielipiteistä välittävän. Hän nimittää itseään avoimesti "kylähulluksi" ja "elämäntapaintiaaniksi".

Miehet ovat tyytyväisiä luentoon, vaikka eivät Raamattua muuten luekaan. "Nämä Mars-jutut ovat historiaa, jota ei koulu eikä kirkko opeta. Minulla on ollut aina sisäinen tuntemus, että maailma ei ole sellainen niin kuin koulussa sanotaan", Hyvärinen pohtii.

Juhani Vuorinen kiinnostui ufoista lapsuudessaan 1970-luvulla, jolloin Suomessa elettiin oikeaa ufo-buumia. Televisiosarjat ja elokuvat koukuttivat miehen aihepiirin pariin, ja harrastus on jatkunut näihin päiviin saakka.


Hyvärinen näki ensi kerran ufoja pikkupoikana kotikylällään Kärsämäellä. Hän kulki veljensä ja kahden siskonsa kanssa linja-autolla kotiinsa sivukylälle. Jo linja-autossa Matin valtasi voimakas aavistus, että ufot ovat lähellä. Sisarusten jäätyä pois bussista poika kulki loppumatkan omissa maailmoissaan odottaen keskittyneesti jotain pian tapahtuvan.

"Ihan juuri ennen kotia taivalla paistoi vain kuu. Sitten huomasin näkeväni oman varjoni, ja jokin voimakas, vihreä valo valaisi katunäkymän. Pian käännyin ja näin, kun toiselta puolelta katua kaksi vihreää valopalloa tuli lounaasta suoraan meitä kohti. Käännyin valoa päin ja pallot kulkivat oikealta vasemmalle taivaan läpi vaihtelevalla nopeudella. Kaikki me neljä näimme saman", Hyvärinen vakuuttaa. Siskot juoksivat tuolloin kirkuen sisälle kotiin, kun taas Matti ja veli jäivät katselemaan outoa valoilmiötä.

"Veljeni puhui meteoriiteistä, mutta meteoriitti ei kulje niin." Lapsuuden kokemuksen jälkeen Matti on tehnyt monia muita ufohavaintoja niin päivällä kuin yöllä, sekä keskellä kaupunkia että maaseudun rauhassa.


Matilla on myös selitys sille, miksi ufojen käymisestä maapallolla vakuuttunut Juhani ei ole tehnyt yhtään ufohavaintoja.

"Ihmisellä on viisi aistia, ja kaikkea ei aina pysty havaitsemaan. Osalla meistä on herkempi tietoisuus ja havaitsemme helpommin ufoja. Tässäkin voi olla enemmän henkilöitä kuin vain me", Hyvärinen sanoo.


Ufotohtori peräänkuuluttaa lisätutkimusta

Ufokokemuksille on helppo nauraa ja leimata koko aihepiiri hörhöjen hommaksi. Ufoista on tehty kuitenkin myös virallisen tieteen maailmassa tunnustettua tutkimusta. Uskontotieteen tohtori Jaakko Närvä Helsingin yliopistosta on väitellyt ufologiasta ja ufoista uskonnollisena ilmiönä.

"Ufot ovat outo tutkimusaihe. Populääristi ufoihin suhtaudutaan usein ennakkoluuloisesti ja kielteisesti, mutta tieteen maailmassa asenne on ollut positiivinen. Tutkimuksen järkevyys ei riipu siitä, mitä tutkitaan, vaan miten tutkitaan", tohtori pohtii.

Ufouskonnollisuus voi kertoa jotain tulevaisuuden uskonnollisuudesta. "Uskonnollista ajattelua perustellaan ufojen kohdalla tieteellä ja teknologialla. Suhde tieteeseen on ufopiireissä ristiriitainen, sillä toisaalta sitä pidetään hyvänä juttuna, mutta samaan aikaan kritisoidaan normaalitiedettä. Ufoharrastajat pitävät ufologiaa eräänlaisena henkisenä tieteenä", Närvä analysoi.

Silti ufoharrastajille ufot eivät ole uskon asia, vaan totisinta totta. "Uskontoon liittyy käsitys, että se on jotain kuviteltua. Ja uskonnollisia kokemuksia pidetään usein kuviteltuina, mutta ufokokemukset tuntuvat kokijasta hyvin todellisilta."


Närvällä on myös omakohtainen ufohavainto, jonka todenperäisyydestä hän ei kuitenkaan ole täysin vakuuttunut. "Ufohavaintoni voi selittää järjellisesti. Havainnot voivat olla hallusinaatioita, väsymys, humalatila tai ravinnonpuute voivat aiheuttaa harhanäkyjä. Mutta itse en ollut ainakaan humalassa tai aliravittu."


Tohtorin mielestä ufoja pitäisi tutkia niin sanotun normaalitieteen keinoin enemmänkin. Ufot sopivat hyvin esimerkiksi luonnontieteen, psykologian ja uskontotieteen tutkimusaiheiksi. "Olisi hyvä tutkia luonnontieteellisesti, onko ufoja olemassa vai ei, mutta ufohavaintoja tutkittaessa pitää tutkia ihmistä myös psykologiselta kannalta."

Ufohavainnot tapahtuvat tavallisimmin ulkotiloissa, jolloin taivaalla nähdään jotain tavallisuudesta poikkeavaa. Virhehavaintoja voivat aiheuttaa tähdet, meteoriitit, sääolosuhteet, linnut tai havaintopsykologiset tekijät. "Jos uskoo vahvasti ufojen olemassaoloon, ufoiksi on helppo tulkita kaikki taivaalla liikkuvat kohteet, joita ei pysty identifioimaan."

Oma lukunsa ovat ufosieppaukset, joissa henkilö on päässyt läheisempään kontaktiin humanoidien kanssa. Närvän mukaan oudosta kokemuksesta muodostuu elävä, yksityiskohtainen sieppauskertomus tavallisesti ufologin hypnoosissa. "Potilasta ei edes välttämättä tarvitse mitenkään johdatella, vaan herkkä hypnoottinen tila ja potilaan ennakko-oletukset edesauttavat luomaan todentuntuisia valemuistoja."

Tohtori pitää kuitenkin lentäviä, liikkuvia kohteita taivaalla uskottavampana ilmiönä kuin kertomuksia läheisistä humanoidikontakteista. "Lisätutkimusta tarvittaisiin. Olen löytänyt kiinnostavia argumentteja ufojen olemassaolon puolesta, mutta tieteelliset tulokset ovat ristiriitaisia."


Heini Särkkä, teksti

| More

LUKIJOIDEN KOMMENTIT (13)

Kommentointi on suljettu arkistosivulla.

Täytä kaikki lomakkeen kohdat.
 1. "kärmeenä tiellä" (01.03.11, kello 13:41)

  Ufoista voidaan lyhyesti todeta maanpäällä harrasteltavan aikalailla sivuunvetäytyneenä tositiedonlähteistä, käärme kylkeen makuupussissa makaavan miehen ikä n. 30, siinä kävi pensaikossa tuulahtelua, kuin Jumala olisi puhunut, saatiin käärme siirtymään poistumaan, samalla ilmestyi musta naamarityyppinen olio esim. radio suomalainen tai ruotsalainen tai avaruudellinen tai uskovainen siinä pääpuolessa makuupussissa ja olin totisesti kauhuissani, naamari poistui ja niinkuin "ISLAMISTIT" ylistävät ja iloitsevat tai riemuitsevat, mutta kuulin äänen jossain puiden latvojen tasolla sanovan "SINÄ OLET NÄHNYT JUMALAN" suomenkielellä, siten ajattelen mikä mainitaan maassa jo mahdolliseksi näyttää olevan mahdollista myös maan asukkaille tai ufo asukkaille, ajattelen Jumalan kuvaksi luotua olemusta viestiä Jumalalta viestiä kaikkinaisella kielellä.

 2. Simson (01.03.11, kello 13:54)

  Tässä kohtaan ajatuksen voinko muistaa tarkasti viittaa kyllä asiaa tutkineiden teorioihin, mitä muuta, kyllä soisin Jumalan ja Jeesuksen tehdä tiettäväksi missä suhteesssa minulla on enää mahdollisia Henki. Niin naamari oli musta ja kaksi verkkomaista ympyrää, leikkauksenomainen viiva meni puoli kohdalta horisontin mukaan, naamari oli kuin on ollut radiolaitteissa muotoilua 1970-2000 luvulla, mutta se leijui ilmassa maassa makaavan miehen pääpuolessa, ja huojui kuin mehiläinen, kauhistutti sen ilmaantuminen, kesäkuussa 1982 eteläpuolella tukholman maantienlaidassa, kerran myös kuulin "sinä olet heikossa kunnossa minä olen ilmatar" olenko myös daanilaista yksilöä heimoa kuullut etsityn haetun kahdella eri kerran sanalla DÄNI DÄNI, muistetaan muinaisgermaniassa, hebreankielellä, tai englanninkielellä, muistutettiin maahan palaamisesta kuoleman seurauksena, olioissa hyvin värikkäänä ilmentymänä myös n. 150-180cm ja sanasto DN - DNA - tai ajatella esim daania tarkoittavaa kielellis hengellistä asua.

 3. Simson (21.09.11, kello 11:40)

  Nämä tietoa, taitoa välittää ihmisiin ja ihmisen kehittymiseksi esim. Itämeressä. Alkuperää tutkitaan taas aarteenetsijäin voimin, mitä avaruudessa tapahtuu, meteori tai ufo. Jeesus sinuun haluaisin, tahtoisin yksityisyyttäsi ja seurueitasi sivuten kiinnittää huomioni, auttaisiko kokonaishahmotelmen luomiseksi Jumala?

 4. SIMSON DAANILAINEN (09.11.11, kello 17:04)

  Haluan ilmituoda, jollei todella käsillä oleva ihmiskunta ole suhteessa taikka toisessa, oleskelleena Haaparanta-Tornio 1980- Etelä-Ruotsi -Kööpenhamina 1982 ja 2006 - syksyllä Turussa Merimieskirkon edustalla ja mitä Turun Satama-alueella, niin pidän varmana, etteivät asiassani olevat kommentit (4), tänään ole ehdottomuuttaan tosiasioita yhtäpitävää, esim. Daanilaisethan oli Tanskalaisia 700-luvulta, mutta Daanilaiset, Daanin -heimo, ei ole, mitä sitten oli 300-luvulla asiakirjojen mukaan, missä ovat -Israelin kadonneet löytyneet heimot- hakusanalla ilmi, - ISRAELIN KADONNEET LÖYTYNEET HEIMOT- ja kuulin kutsuttavan heräämiseni tilassa metsäaukion reunalla, tien laidassa, osuudella. Osoite jää psykologia suntautuneeksi "katso minun kansani" "siunaan minä myös sinua" "KÄRMEENÄ TIELLÄ" "muista luku 17 minä tulen sinua tapaamaan" "sinä olet heikossa kunnossa minä olen ilmatar" "katso ihmislapsista ihanin" (TÄSSÄ VIITTAA PSALMIIN 45. RAAMATUSSA) UFOISTA/IFOISTA JUMALALLE KAIKKI ON MAHDOLLISTA-ilmiöissä on toden tuntua ajatella Simson Daanilainen?

 5. SJEH (10.01.12, kello 18:29)

  Edellätekstejä noteeraan enää: Ajelin polkupyörällä kylän, kaupungin raittia ja yhteen suuntaan ajoi kiinnostavan näköinen henkilö ja toinenkin, mutta vuosi tämän jälkeen kaaduin polkupyörällä, olin pyydellyt anteeksi Hollywoodilta kuvantekijän esittelyssä tekemisiä, mitä tässä enää salaamaan ja toinen oli tämä helpompi ja mukavampi elämä. Raamattua esillä ollen kokonaiskuvaan ufoiluista ja ifoiluista, kiitettävästi tekstiä taivaanvaunut osoitteesta, näissä voidaan pitäytyä. Raamatussa löydämme kirjattuna Jumalan virkamiesten ihmeitä?

 6. SJEH (29.02.12, kello 11:30)

  Tänään 29022012 ajattelin monenlaisia mahdollisia ongelmia avosuisuuteni ja 1980-1982-2006 perusteella, sanoisin eläneeni rajalla todellisuus/epätodellisuus, toivoisin mahdollisia seuraamuksia Jumala. Pyhä. Henki. Henkilöhistorioihin, perusteenani on ettei kenenkään minkäälaiseksi hyödyksi esim. ufotukikohtia, vierailijoita maassa, me ihmiset maapallolla, kuinka kauan, enempää ei tässä kielellisä ilmaisukykyjä kategorioissa ......................................... Muistelen kaiken alkaneen Tornionjokilaaksoa Haaparanta-Tornio vuonna 1980 kesä-, heinäkuussa ja 1982 Tukholman eteläpuolella Katrineholm Eksjö Halmstad Laholm Ängelholm Hälsingborg Kööpenhamina Helsingör Hässleholm Oskarshamn - Pohjoiseen Joensuun kaupunkiin, joten mitä varoihin ja omaisuuksiin tulee niin ehdottomasti varain/asiain ja mitä muuta Jumala. Pyhä. Henki. ------------- VERKKOIHIN pORUKKAA PILVIN PIMEIN, SIUNATAAN, ja vaikka olisin määriteltävä miten niin vesikatto-välikatto yhteisöä, kulttuuria laumoja, joukkoja, taiteita, neuvostoliiton romahtamista, mitä muuta aiheellista? Yksilöitä ja ryhmiäkin huomioidaan? Oi, Kiitos. Kiitos, Herralle, Jumalalle!

 7. SJEH (29.02.12, kello 17:12)

  DAANILAISIA mutta ajatella tunnustaa osalta Raamatun arvoa "katso minun kansani" "siunaan minä myös sinua" "kärmeenä tiellä" johtolankoja ja "muista luku seitsemäntoista minä tulen sinua tapaamaan" perusteella on Raamattu ja mahdollinen kansoja ja kansanheimoja ja sukukuntia ja kieliä perusteita suurissa ja pienissä epäillä, mitä haluaisimme DNA-tutkimukselta? Vakuutan Jumalan virkamiesten Apostolien teoissa maininneen - JUMALA ON HENKI - en ole sanonut muinaisia israelilaisten oleskelleen asioimassa, esim. Tielläni, mutta Herra. Jumala voi, kyllä voi osoittaa kyselijöille Jeesus Kristus kauttasi, Pyhän. Hengen kautta? Asiaa meni juutalaisen suomalaisen seurakunnan toimitukseen (HAKEHILA - julkaisu) ja onnekseni heidän varassaan oli mihin ryhtyä, kohtuudella olen oikeassa ja kaikki muut ovat oikeassa, kukaan ei osaa sanoa mitä tarkoittaa suomenkielinen ilmaisu kovalla äänellä ihmisiä ei paikalla kuulijan lisäksi "MINÄ VIEN SINUT IRSRAELIIN" tämä viisaus niin vähässä kuitenkin on suurta, voidaan arvailla, totta viedä israelin maahan israelilaisia, viisautta Jumalalta? Onko luonnollista selitystä kaikella mihin yltäisi Jumalan ihminen, ei Luojaansa suurempaan. Oleskelin siten UFOJEN ja IFOJEN olemassaolossa, toivottavasti Ruotsin hunnutetut naiset eivät muutkaan maapallolla tässä tee itseään tiettäväksi ja Ufohallit, alkaa häpeää oleilee ko. henkilöllä? Muinaisuus/nykyisyys ---------------------- Tunnustan aiheena sivuun linjalla Taivaanvalot-täydellisyydet, ihmisiä on voinut tietenkin olla toimittamassa näitä, silloin kun ajelin polkupyörällä ja opiskelin ammattikoulussa/nautin sosiaalista Finlandiaa. Tunnustan ihmisten mahdollisuuden olla osallistuneena, näissä pidoissa, voi olla meidän lentolaitejärjestelmää, mutta lentävänlautasen oloista? Mutta lentävänlautasen oloista? He keskellämme kuitenkin?

 8. -------------- 1 ---------------- (29.10.13, kello 12:17)

  Tässä mailmankaikkeudessa ja havaintojen kyseessä ollen, haluaisiko kyseessä ilmiöt selittää itsensä selventävästi "suorittaa kansoille palveluksen niin sairaat näissä ilmiöissä paranisi ja terveet ei, "Jeesus sanoi: sairaiden tarvitsevan Parantajaa?" Kirjallisuus, missä esillä saisi varmasti selventävät linjat kaikille, mitä itsestänsä kannattaa ajatella, aihetta ajatella, varmasti selitetty selittämätön ja selittämätön selitetty.

 9. avaruus maassa avaruudessa maa (07.11.13, kello 18:11)

  Tunnustan meidän [salaisimmat unelmamme onnistuneina] kehitelleen eri valtiomuodoissa ja muissa saavuttamattomissa maissa valmiina ihmeitä, ei sitten muuta ja sairaana olevia ihmisiä kiinnostaa asian tiimoilta seuranlainen. Mutta rukoilen asian suhteen ja avaruuden taitaa tietää suhteen, antakaa arvionne itämeren ufosta ... mitä itämeren pohjassa on ja

 10. unet/todellisuus (03.12.13, kello 16:10)

  no niin sitä mennään ja olen kysymys ... olen sairas ... se mitä vähän sain katsastaa kuvastoja, en ole sairas, ilmestykset, näyt, profeetat ... Jeesus on todistanut ihmeeni tosiksi, toistan ...

 11. Jumala on Parantaja (10.12.13, kello 17:34)

  I (tilanne) --- 2 tai 3 ei ihmisiä/robotteja "ihmismäisiä silmänräpäys edessäni" yllättäen vaalea n.150-175 lasten lelukoneissa samanlaista ihmettä, sanonta: "me parannamme sinut" ... myös ääni ystävällisyystasolla: "katso kengänkärkiisi" vaiheessa, jossa silmät ymmyrkäisinä luottavaisena näen kohotettvan aseen näköistä, suuntautumatta mihinkään pelonsekainen hetki/tunne olotila ... yht`äkkiä se kaikki poissa, samantyyppinen kuin harmaana hahtuvana lautasmuotoisena, ympyräisenä kohoaa havaittuani kasvojeni yläpuolella, makaan maassa. niin. tulipisaroita ja ääni "meitä tulitetaan" ... siinä viestintää laitosta ja lautanen kohoaa, suistuu,saavuttamattomiin metsän/meren oletettavalle vyöhykkeelle

 12. soonHoo (27.12.13, kello 12:07)

  minä kuulleena sanoja, näkyjä koenneena, "minä olen oikea daan" on kieli oppi, todistus "minä olen oikea Jumala" tai siihen suuntaan, "kärmeenä tiellä" osanen "daan on oleva kärmeenä tiellä ... kärmeenä polulla ... " suhteessa arvioni, todistan etten ole daanilainen genomi, mutta kohtasin ilmiötä kyseessä älyllinen, joten .... soisimme voisimme oisimme nimimerkillinen ..., tässähän Jumala on Parantaja 101213, miltei samanlainen teksti kuin Tuomarien kirja luvut 16 - 19 noin pikim`miten ... "muista luku 17 minä tulen tapaamaan sinua" nää ei oo ollu riemun päiviä, ettei vain Nooan päiviä ... niinkuin oli Nooa päivinään ... viisautta ufo-tutkijoille ja avaruus-tutkijoille ja maa-tutkijoille ---- BUSSI NO 17 tuossa ikkunan takana katu osuudella juuri ... ajatella

 13. shonmä (07.01.14, kello 11:40)

  varmaan pyörähti juuri taas bussi no: 17 tuossa kadun bussipysäkillä, juuri, aivan, aivan, juuri ... arkipäivisin ja

Kommentointi on suljettu arkistosivulla.

Täytä kaikki lomakkeen kohdat.Tampereen ylioppilaslehti Aviisi | Yliopistonkatu 60 A, 33100 Tampere | puh. 050-36 12 853
Sivujen ulkoasu: Seppo Honkanen


Aviisi Facebookissa
Aviisi Twitterissä
Tampereen yliopisto