Tämä on arkistosivu.
Voit siirtyä Aviisin uudelle sivustolle tästä.
Hae Aviisin arkistosta.
 

Nyt on piru irti!

Cradle Of Filthin uuden levyn sankari on naispaholainen Lilith

Aluksi on tunnustettava tosiasiat: en ole kuunnellut örinäheviä sitten ala-astevuosien. Siksi ei ole yllättävää, että Cradle Of Filthin uusi Darkly, Darkly, Venus Aversa -albumi on minulle vaikea pala. Sitä kuunnellessa alkaa tehdä mieli Buranaa.

Netin keskustelupalstojen mukaan Cradle of Filth ei ole ehtaa peevelinpalvontamusiikkia. Vihtahousu mainitaankin sanoituksissa vain pari kertaa. Käsittelyssä on Raamatusta tuttu naisdemoni Lilith eli Aatamin ensimmäinen vaimo. Tämä paratiisin käärmeeksikin muuntuva omenantarjoaja tapasi popsia poikalapsia poskeensa, joten ei tässä aivan enkeleidenkään kanssa olla tekemisissä.

Eniten Cradle Of Filthissä häiritsee laulu, johon on vaikea suhtautua vakavasti. Vokalisti Dani Filth onnistuu kuulostamaan lähinnä B-luokan kauhuelokuvan naurettavalta hirviöltä. Vajotaanpa välillä Poliisiopiston Zedinkin tasolle.
Rauhaa eivät löydä muutkaan soittajat. Useimmissa kappaleissa heitä voitaisiin syyttää törkeästä ylinopeudesta. Rumpujen pauke ja kitarajunttaus on melko mielikuvituksetonta ja yksitoikkoista. Sen päälle lasketellaan rauhallisempaa kosketinmattoa, joka tuo mukaan halpaa goottiromantiikkaa. Kappaleista eniten miellyttää (tai vähiten ärsyttää) hieman kepeämpi ja helpompi Forgive Me Father, joka lohkaistiinkin levyn sinkuksi.

Bläkkispiireissä Darkly, Darkly, Venus Aversa on saanut hyvän vastaanoton. Sitä on pidetty jopa pitkäikäisen brittibändin parhaana tuotoksena. Minun on kuitenkin vaikea löytää levystä mitään hyvää. Suurimmaksi osaksi musiikki on mielikuvituksetonta kohkaamista, joten tuomio on tyly: ei tätä kuuntele pirukaan.


Juho Hakkarainen
*
Cradle Of Filth: Darkly, Darkly, Venus Aversa (Peaceville 2010)

| More

LUKIJOIDEN KOMMENTIT (0)

Kommentointi on suljettu arkistosivulla.

Täytä kaikki lomakkeen kohdat.Tampereen ylioppilaslehti Aviisi | Yliopistonkatu 60 A, 33100 Tampere | puh. 050-36 12 853
Sivujen ulkoasu: Seppo Honkanen


Aviisi Facebookissa
Aviisi Twitterissä
Tampereen yliopisto