Tämä on arkistosivu.
Voit siirtyä Aviisin uudelle sivustolle tästä.
Hae Aviisin arkistosta.
 

Mitä vittua? Miksi Työväenopistossa on humpuukikursseja?

Tampereen työväenopiston kursseilla voi opiskella hyvin hämäräperäisiä asioita, esimerkiksi etsimään numeroiden salaisia viestejä elämän varrelta tai löytämään vastauksia parisuhdeongelmiin ja uravalintaan fengshui-astrologiasta.

Tampereen työväenopiston rehtori Matti Saari, miksi kaupungin varoilla kustannetaan rajatieto- ja astrologiakursseja, joiden tueksi ei ole esittää minkäänlaista tieteellistä näyttöä?
Nykyaikainen, vapaa sivistystyö ei ota kantaa siihen, mikä on sopivaa tai epäsopivaa. Lähestymistapamme on liberaali, kursseillamme voimme käsitellä mitä vain. Sitä paitsi kaupungin rahat eivät kulu, sillä nämä kurssit ovat niin suosittuja, että ne maksavat itse itsensä ja vähän muutakin. Esimerkiksi lasten ja nuorten kuvataideopetus ei kustanna itse itseään, joten järjestämällä niin sanottuja huuhaa-kursseja ylläpidämme tämäntyyppistä laadukasta opetusta.

Minkälainen pätevyys rajatietokurssien opettajilta vaaditaan?
Tuntiopettajamme eivät ole toimessa, joten heiltä ei voi vaatia ylempää korkeakoulututkintoa. Astrologian opettajamme ovat valmistuneet yliopistosta. En kuitenkaan tiedä kaikkien opettajien koulutustaustaa, koska johtavat opettajat ja koulutusohjelman suunnittelijat valitsevat heidät. Itse laitan vain syksyisin nimikirjoituksen työsopimusten alle, sillä olemme todella suuri yksikkö.


Heini Särkkä

| More

LUKIJOIDEN KOMMENTIT (0)

Kommentointi on suljettu arkistosivulla.

Täytä kaikki lomakkeen kohdat.Tampereen ylioppilaslehti Aviisi | Yliopistonkatu 60 A, 33100 Tampere | puh. 050-36 12 853
Sivujen ulkoasu: Seppo Honkanen


Aviisi Facebookissa
Aviisi Twitterissä
Tampereen yliopisto