Tämä on arkistosivu.
Voit siirtyä Aviisin uudelle sivustolle tästä.
Hae Aviisin arkistosta.
 

Tutkittu juttu: Naiset ovat miehiä uskonnollisempia kaikkialla!

Naiset ovat uskonnollisempia kuin miehet. Tulos on sama sekä kirkkoon kuulumisen että tutkimusten perusteella. Näin on ilmeisesti ollut aina, sillä tilanne on sama kotimaasta, kulttuurista tai uskonnosta riippumatta. Tutkijat uskovat, että ero on viime kädessä biologinen. Uskontokuntiin kuulumattomia miehiä on Suomessa noin 540 000, mutta naisia vain 400 000. Vastaavasti käytännössä kaikissa uskonnollisissa yhteisöissä on selkeästi enemmän naisia kuin miehiä.

Tutkimusten mukaan naiset myös kokevat itsensä uskonnollisemmiksi kuin miehet. Kansainvälisessä World Values 2005 -tutkimuksessa yli kaksi kolmasosaa suomalaisnaisista koki olevansa uskonnollisia, miehistä vain hieman yli puolet. Uskonnollisuutta tutkiva Kati Niemelä Kirkon tutkimuskeskuksesta törmää tähän sukupuolieroon jatkuvasti.

"Ei löydy maata, jossa miehet olisivat uskonnollisempia kuin naiset. Vaikka esimerkiksi islam mielletään usein aika miehiseksi, senkin piirissä naiset ovat uskonnollisempia kuin miehet", Niemelä sanoo Yle Uutisten haastattelussa.

A5

| More

LUKIJOIDEN KOMMENTIT (0)

Kommentointi on suljettu arkistosivulla.

Täytä kaikki lomakkeen kohdat.Tampereen ylioppilaslehti Aviisi | Yliopistonkatu 60 A, 33100 Tampere | puh. 050-36 12 853
Sivujen ulkoasu: Seppo Honkanen


Aviisi Facebookissa
Aviisi Twitterissä
Tampereen yliopisto