Tämä on arkistosivu.
Voit siirtyä Aviisin uudelle sivustolle tästä.
Hae Aviisin arkistosta.
 

Kolumni: Pippurisuus valttikorttina

Päiväkouluikäisestä asti olen ollut ryhmän pisimpiä tyttöjä, minä onnekas kun perin isäni hongankolistaja-geenin. Tottahan koosta on hyötyä: eivät pojat kehdanneet yläasteella alkaa isotella kuin joukolla, ja aina kaupassa yllän hyllyltä kuin hyllyltä kaapimaan mielitekoni koriin.

Eikä iso koko suinkaan pahaa tee itsetunnolle, kun pää keikkuu korkealla, se on korkealla. Aivan uudenlainen geeni löytyi viime syksynä, kun aloitin opiskeluni puheopin laitoksella, pienen ainejärjestön elämää hankaloittava geeni, ja hetkessä aloin ymmärtää elämää päätä lyhyempien silmin. Samalla aloin ymmärtää sanontaa "pieni, mutta pippurinen". Hyvähän se tällaisen kirahvin on olla rauhassa korkeuksissaan ja katsella, millaista elämää ruohonjuuritasolla vietetään. Mutta nytpä allekirjoittanut pääsi tutustumaan tähän pippurisuuteen.

Reettorilainen pippurisuus on energiaa ja mielikuvitusta vailla rajoja. Puheopin laitoksen opiskelijoiksi valikoituu sosiaalisia ja totta kai puheliaita ihmisiä, joten yhdessäkään tapahtumassa ei ainakaan hiljaista ole. Oli sitten kyseessä ulkoilutapahtumamme Reettorit Ihan Pihalla, Perinteiset Päihteettömät Pikkujoulumme tai mikä tahansa muu kolmeen kirjaimeen lyhentyvä tapahtumamme, kenenkään ei tarvitse muuten kuin omasta vapaasta valinnastaan istua hiljaa nurkassa, ja harva sen vaihtoehdon valitsee.

Reettorit järjestävät jäsenilleen joka kuukausi jonkin tempauksen, ja hämmästyttävän iso osa reilusta kuudestakymmenestä jäsenestämme ilmaantuu palkitsemaan nähdyn vaivan.

Hallitukseen hakeutumisen halukkuus kasvaa vuosi vuodelta, ja seuraavalla kaudella aloittaakin ennätysiso joukko aktiivisia keksimään uusia jännittäviä tapoja saada mustahaalariset nauttimaan niin vapaa- kuin opiskeluajastakin. Mitä luultavimmin keväällä järjestetään taas perinteeksi muodostunut opintoekskursio johonkin viestinnälliseen firmaan.

Reettorina on hyvä olla, sillä pienessä ryhmässä suurin osa naamoista käy nopeasti tutuksi. Olemme yhtä iloista perhettä alakuppilassa istuessamme. Perästä kuuluu ja kovaa, huutavat puheopin opiskelijat!


Nina Lindberg
Reettorit
(puheopin opiskelijoiden ainejärjestö)

| More

LUKIJOIDEN KOMMENTIT (0)

Kommentointi on suljettu arkistosivulla.

Täytä kaikki lomakkeen kohdat.



Tampereen ylioppilaslehti Aviisi | Yliopistonkatu 60 A, 33100 Tampere | puh. 050-36 12 853
Sivujen ulkoasu: Seppo Honkanen


Aviisi Facebookissa
Aviisi Twitterissä
Tampereen yliopisto