Tämä on arkistosivu.
Voit siirtyä Aviisin uudelle sivustolle tästä.
Hae Aviisin arkistosta.
 

Tutkittu juttu

Yliopistosta löytynee laatuspermaa...

Älykkäät miehet tuottavat parempaa spermaa, brittiläinen tutkimus paljastaa.

Brittiläinen psykiatrian tutkimuslaitos analysoi Vietnamin sodan aikana palvelleiden yhdysvaltalaissotilaiden tietoja. Tutkimus paljasti, että miehillä, jotka pärjäsivät hyvin älykkyystesteissä, oli enemmän spermaa ja heidän siittiönsä liikkuivat vilkkaammin.

Yhteyttä eivät selittäneet ikä tai elämäntapaan liittyvät tekijät, kuten tupakointi tai alkoholinkäyttö. Sen sijaan älykkyyden ja sperman laadun yhteys havaittiin kaikissa mitatuissa ryhmissä.

Tutkimus on julkaistu Intelligence-lehdessä ja Suomessa siitä kertoo Yle.fi.


...mutta pieniä peniksiä!

Saksalainen kondomi-instituutti mittautti 10 447 miestä 25 maassa. Suomalaiset olivat tutkimuksen mukaan peniksen koossa vasta sijalla 22:

Pituudet sentteinä:

1. Ranska 15,48
2. Ruotsi 15,36
3. Viro 15,17
4. Unkari 14,99
5. Italia 14,95
6. Itävalta 14,89
...
22. Suomi 13,52
23. Britannia 13,32
24. Irlanti 12,78
25. Kreikka 12,18

Lähde: Institut für Kondomberatung in Singen, asiasta kertoi Ilta-Sanomat.


Väkivaltapelit lisäävät nuorten aggressiivisuutta

Tuoreen yhdysvaltalais-japanilaisen tutkimuksen mukaan väkivaltaisten tietokone- ja videopelien pelaaminen lisää nuorten aggressiivista käyttäytymistä. Kyseessä on ensimmäinen pitkittäistutkimus, jossa väkivaltapelien vaikutuksia on selvitetty eri kulttuureissa.

Kun väkivaltaisia pelejä pelaavia verrattiin muihin nuoriin, heidän käytöksensä oli muuttunut aggressiivisemmaksi. Yhteys oli sitä voimakkaampi mitä enemmän nuori pelasi.

Tutkijat pitävät merkittävänä, että tulokset olivat samanlaiset Yhdysvalloissa ja Japanissa, vaikka maiden kulttuurit ja yhteiskunnalliset olot ovat hyvin erilaiset. Asiasta kertoivat uutispalvelu Duodecim ja Tiede-lehti.


Onnellisuus tarttuu sosiaalisessa vuorovaikutuksessa

Onnellisuus tarttuu sosiaalisessa kontaktissa ystävien ja sukulaisen kesken ja vaikutus tuntuu jopa ystävien ystävissä. Sen sijaan työpaikalla onnellisuus ei tartu, päättelevät amerikkalaistutkijat.

Jos tietyn ihmisen ystävä asuu enintään puolentoista kilometrin päässä ja hän on onnellinen, niin tarkasteltu ihminen on myös onnellinen 25 prosenttia todennäköisemmin kuin muut. Päätelmä perustuu 20 vuoden seuranta-aineistoon, joka on koottu Yhdysvalloissa tehdyn Framinghamin sydäntutkimuksen osallistujilta. Asiasta kertoi Ylen Tiedeuutiset.


Masennus vie nuoria työkyvyttömyyseläkkeelle

Lähes kaksituhatta nuorta siirtyi vuonna 2007 työkyvyttömyyseläkkeelle mielenterveyssyistä.

Mielenterveyden ja käyttäytymisen häiriöt ovat edelleen kasvava syy työkyvyttömyyseläkkeelle siirtymisten ja Kelan maksamien sairauspäivärahojen taustalla. Asiasta kerrotaan Kelan Sosiaalivakuutus-lehdessä.

Erityisen huolestuttavia ovat alle 30-vuotiaiden ryhmässä tapahtuneet muutokset. Vuodesta 2000 vuoteen 2007 masennuksen takia alkaneiden sairauspäivärahakausien määrä on kasvanut 16-29-vuotiailla miehillä noin 92 prosenttia ja naisilla hämmästyttävät 160 prosenttia.

| More

LUKIJOIDEN KOMMENTIT (0)

Kommentointi on suljettu arkistosivulla.

Täytä kaikki lomakkeen kohdat.Tampereen ylioppilaslehti Aviisi | Yliopistonkatu 60 A, 33100 Tampere | puh. 050-36 12 853
Sivujen ulkoasu: Seppo Honkanen


Aviisi Facebookissa
Aviisi Twitterissä
Tampereen yliopisto