Tämä on arkistosivu.
Voit siirtyä Aviisin uudelle sivustolle tästä.
Hae Aviisin arkistosta.
 

Joululahjoja opiskelijoille

Ensi vuonna Tamy tarjoaa opiskelijoille vaikka mitä kivaa ja hyödyllistä

Peräkärry

Tamyyn hankitaan opiskelijoiden käyttöön peräkärry ensi vuoden aikana. Muuttoauto on usein varattu, joten peräkärryn avulla yhä useampi opiskelija pääsee muuttamaan tai kuljettamaan tavaroitaan halvalla.


Lisää edunvalvontaa

Päätöshallitus muuttuu työhallitukseksi vuoden alussa. Työhallituksen luvataan lisäävän opiskelijoiden edunvalvontaa, sillä uudet luottamustoimet ovat kokopäiväisiä. Tamy pyrkii lisäämään kunnallispoliittista vaikuttamista esimerkiksi asuntoasioissa, koska Tampereella on ollut viimevuosina valtakunnan huonoin opiskelijoiden asuntotilanne.


Historiikki alulle

Tamyyn on kaivattu jo vuosia omaa historiikkia. Ensi vuoden budjettiin on varattu 5000 euroa suullisen tiedon keräämiseksi, jotta historiikin tekeminen saadaan alkuun. Itse opuksen kirjoittaminen ajoittuu lähivuosille ja tarvitsee aikanaan rutkasti lisärahaa.


Helpompi opiskelijakortti

Opiskelijakortissa olevia toimintoja pyritään siirtämään opiskelijoiden itsensä hallinnoimiksi. Toiveissa on, että opiskelijat voisivat opsun kautta itse aktivoida korttiin kulkukortin ja kirjastokortin. Nykyisin kulkukortti on aktivoitava Tamyn yleistoimistossa ja kirjastokortti yliopiston kirjastossa. Optimistinen veikkaus on, että uusi käytäntö tulisi voimaan aikaisintaan ensi syksynä.


Lisää alennuksia

Tamy tekee edelleen yhteistyötä Tamperelaisten opiskelija- ja ylioppilaskuntien Opiskelijan Tampere -järjestössä. Opiskelijan Tampere pyrkii lisäämään opiskelija-alennuksia tänäkin vuonna.

Lista nykyisistä opiskelija-alennuksista: http://www.opiskelijantampere.fi/edut.php


Okalle lisätonni

Hämeenlinnan opettajaksi opiskelevien ainejärjestö Oka saa tuhat euroa enemmän rahaa kuin viime vuonna eli yhteensä 3000 euroa. Viimevuotinen notkahdus hämeenlinnalaisten ainejärjestörahoissa johtui Hämeenlinna-projektisihteerin palkkaamisesta. Okan ainejärjestöavustus on isompi kuin muiden ainejärjestöjen, koska hämeenlinnalaisten opiskelijoiden on vaikea käyttää välimatkan takia Tamyn palveluja.


Huonommat uutiset

- Jäsenmaksu nousee neljä euroa eli 89 euroon

- Opiskelijakortti nousee kolmesta eurosta neljään euroon

- Vähennetään yksi sihteeri ja karsitaan projektisihteereitä

- Vähemmän omien työntekijöiden järjestämiä tapahtumia. Esimerkiksi Amazing Tampere siirtyy Opiskelijan Tampereen järjestämäksi. Lisäksi Hyvän olon viikon tilalle tulee Vapaailta-niminen toiminnallinen kerran kuussa toteutettava teemailta, joka järjestetään yhteistyössä mm. YTHS:n ja Nyytin kanssa.


Hertta-Mari Kaukonen, teksti

| More

LUKIJOIDEN KOMMENTIT (2)

Kommentointi on suljettu arkistosivulla.

Täytä kaikki lomakkeen kohdat.
  1. Napero (11.01.09, kello 12:16)

    Eikö se ole hyvä asia, että omien työntekijöiden aikaa jää muuhun toimintaan, kun tapahtumia pystytään järjestämään yhteistyössä muiden samassa veneessä olevien kanssa? Mitähän kommentista ajattelevat muut Opiskelijan Tampereen takana olevat?

  2. Hertta-Mari Kaukonen (13.01.09, kello 16:42)

    Kiitos kommentistasi, Napero!

    Olet aivan oikeassa, että yhteistyössä järjestettävissä tapahtumissa on varmasti hyvätkin puolensa. En kuitenkaan halunnut laittaa muutosta opiskelijoiden saamien "joululahjojen" listaan, koska ei ole vielä tiedossa, miten järjestelyt tulevat hoitumaan uudella tavalla ja vähentyykö tapahtumien määrä. Toivotaan, että kaikki sujuu jopa entistä paremmin.

Kommentointi on suljettu arkistosivulla.

Täytä kaikki lomakkeen kohdat.Tampereen ylioppilaslehti Aviisi | Yliopistonkatu 60 A, 33100 Tampere | puh. 050-36 12 853
Sivujen ulkoasu: Seppo Honkanen


Aviisi Facebookissa
Aviisi Twitterissä
Tampereen yliopisto