Tämä on arkistosivu.
Voit siirtyä Aviisin uudelle sivustolle tästä.
Hae Aviisin arkistosta.
 

Seksiriita äityy väkivaltaiseksi

Teatteri Siperian näytelmä Ainakin tapahtuu jotain ei jätä kylmäksi

Teatteri Siperian Inhimillisen trilogian ensimmäinen osa Vaaleanpunaista kohinaa oli hyvin vakuuttava. Onneksi toinen osa Ainakin tapahtuu jotain ei myöskään jätä kylmäksi.

Kolmekymppinen pariskunta Antti ja Niina (Tuukka Huttunen ja Piia Soikkeli) ovat ajautuneet parisuhteessaan niin surkeaan tilaan, että toiselle voi sanoa ihan mitä vaan, ja suhde jatkuu siitä huolimatta. Henkisen väkivallan lisäksi pariskunta vie katsojan ahdistavalle tutkimusretkelle fyysiseen alistamiseen.

Jokainen huonossa suhteessa kärvistellyt voi samaistua täysin överiksi meneviin riitoihin, mutta on näytelmässä tarttumapintaa onnellisemmillekin ihmisille. Riidan aiheet kumpuavat sukupuoliodotuksista ja seksuaalisuudesta.


Tarina ja dialogi luistavat suurimman osan aikaa, mutta välillä lähtemisellä uhittelu ja samassa huoneessa pyöriminen tuovat mieleen sohjossa hiihtämisen. Näyttelijän työ on aikamoista mesomista ja ta-sajalkaa pomppimista, mutta paikoitellen varsinkin Soikkeli onnistuuvälittämään herkistymistä katsomoon asti.

Teatteri Siperia on tarttunut viiltävään riitaan yllättävällä opetusotteella. Vaikka näytelmä pelaa vain taiteen keinoin, käsiohjelmassa valistetaan, kuinka tulisi riidellä rakentavasti.

Ainakin tapahtuu jotain on ensimmäinen pirkanmaalaisten näytelmäkirjailijoiden perustaman Manu-tekstin kautta ammattiteatteriin asti päässyt teksti. Tämän perusteella on lupa odottaa seuraaviltakin Manun kautta esiinpääseviltä näytelmiltä paljon. Innolla odotan myös Inhimillisen trilogian viimeistä osaa Lempeää Ihmistä, joka saa ensi-iltansa helmikuussa.


Hertta-Mari Kaukonen


Inhimillinen trilogia II

Käsikirjoitus: Jukka Toivonen
Ohjaaja: Antti Mikkola
Näyttelijät: Tuukka Huttunen ja Piia Soikkeli
Teatteri Siperia, Finlaysonin Puuvillasali
Kesto: n. tunti ja vartti
Liput: 12/7 e
Esityksiä 13.12 asti

| More

LUKIJOIDEN KOMMENTIT (0)

Kommentointi on suljettu arkistosivulla.

Täytä kaikki lomakkeen kohdat.Tampereen ylioppilaslehti Aviisi | Yliopistonkatu 60 A, 33100 Tampere | puh. 050-36 12 853
Sivujen ulkoasu: Seppo Honkanen


Aviisi Facebookissa
Aviisi Twitterissä
Tampereen yliopisto