Tämä on arkistosivu.
Voit siirtyä Aviisin uudelle sivustolle tästä.
Hae Aviisin arkistosta.
 

Mitä vittua?

Mitä tehdä, jos yliopistolla kiusataan?

Korkeakouluopiskelijan terveystutkimuksen mukaan noin 15 prosenttia yliopisto-opiskelijoista on kokenut kiusaamista opiskeluaikanaan.


YTHS:n psykologi Marjo Kokko, uskotko, että luku pätee Tampereen yliopiston opiskelijoihin?

"Prosenttiluku voi olla jopa alakanttiin, koska kyselyihin jättävät usein vastaamatta masentuneet opiskelijat, ja kiusatuksi tuleminen taas on usein näiden tilojen taustalla. Tavallisin lienee tilanne, jossa opiskelija esimerkiksi ryhmiä muodostettaessa kokee, ettei häntä pyydetä mukaan tai aktiivisesti unohdetaan listoilta, tai syyllistetään koko ryhmää koskevista ongelmista. "


Miten kiusaamiseen voi puuttua?

"Asiasta on pidettävä ääntä. Tuutorikoulutus voisi olla hyvä esimerkki mahdollisuuksista muistuttaa opiskelijoita siitä, miten ollaan ihmisiksi toinen toisillemme myös täällä sivistyksen kehdossa. Kaikkien velvollisuus on puuttua kiusaamistilanteisiin. Myös kiusaaja on usein avuntarpeessa."


Mitä apua YTHS tarjoaa kiusatuille opiskelijoille?

"Tarjoamme tietenkin keskustelumahdollisuutta. Jonot ovat jälleen venähtäneet, mutta akuuttejakin aikoja on saatavilla tilanteen kriisiytyessä vakavasti jaksamista ja hyvinvointia haittaavaksi."Hertta-Mari Kaukonen

| More

LUKIJOIDEN KOMMENTIT (0)

Kommentointi on suljettu arkistosivulla.

Täytä kaikki lomakkeen kohdat.Tampereen ylioppilaslehti Aviisi | Yliopistonkatu 60 A, 33100 Tampere | puh. 050-36 12 853
Sivujen ulkoasu: Seppo Honkanen


Aviisi Facebookissa
Aviisi Twitterissä
Tampereen yliopisto