Tämä on arkistosivu.
Voit siirtyä Aviisin uudelle sivustolle tästä.
Hae Aviisin arkistosta.
 

Terveisiä uusille vaikuttajille!

Vuonna 2003 otin ensimmäistä kertaa osaa Tamyn edustajiston kokoukseen. Kokouksen ilmapiiri oli käsittelyssä olleen vahvasti politisoituneen pääsihteerivalinnan takia rikinkatkuinen, mutta ryhtiä, jolla kokous eteni muistelen lämmöllä. Juuri päättyneen edustajistokauden aikana epäselvyydet kokoustekniikassa ovat aiheuttaneet lukuisia ylimääräisiä äänestyksiä, nimenhuutoja ja pitkiä keskusteluja. Kokouksia on myös alati enemmän vaivannut toinen, arveluttavampi ongelma, joka henkii edustajiston aseman heikkenemisestä. Edustajiston puheenjohtajan ja hallituksen roolit ovat kasvaneet kieroon.

Tamyn hallituslaisen työ on raskasta. Jo ennen palkallistumista Kauppakadulla on tehty pyöreitä päiviä. Mitä enemmän itse puurtaa, sitä vähäpätöisemmältä muiden omistautuminen vaikuttaa. Hallituslaiset antavat yhä useammin ymmärtää, että edustajistolla ei ole riittävää asiantuntemusta hallituksen päätösesitysten pyörtämiseen.


Vuonna 2003 hallituslaiset vastasivat edustajistoa askarruttaviin kysymyksiin pyydettäessä. Vuonna 2009 hallituslaiset vastaavat kysymättä, sadattelevat kokouksissa ääneen edustajien ajatuksille, esittävät kannatuspuheenvuoroja, käyttäytyvät alentavasti tai holhoten ja mikä hämmentävintä voivat ilmeisesti istua samanaikaisesti sekä hallituksessa että edustajistossa äänivaltaisina. Edustajiston puheenjohtaja arvottaa puheenvuorojen sisältöjä nokkelilla sanavalinnoilla ja epäonnistuu lähes poikkeuksetta edustajiston tahdon tulkkina. Kun soppaan heitetään vielä pääsihteeri, joka ei hallitse lakia tai edes Tamyn sääntöjä niin hyvin kuin kokousten jouheva läpikäyminen vaatii, jäsenistön valitsemille edustajille jää vähän aikaa keskittyä oleelliseen.

Lukekaa tämä huolella uudet vastuulliset ja korjatkaa itsenne.Pyry Urhonen

Tamyn edustajiston jäsen

| More

LUKIJOIDEN KOMMENTIT (0)

Kommentointi on suljettu arkistosivulla.

Täytä kaikki lomakkeen kohdat.Tampereen ylioppilaslehti Aviisi | Yliopistonkatu 60 A, 33100 Tampere | puh. 050-36 12 853
Sivujen ulkoasu: Seppo Honkanen


Aviisi Facebookissa
Aviisi Twitterissä
Tampereen yliopisto