Tämä on arkistosivu.
Voit siirtyä Aviisin uudelle sivustolle tästä.
Hae Aviisin arkistosta.
 

Aleksi Rantala Tamyn hallituksen puheenjohtajaksi

Edustajiston puheenjohtajaksi valittiin Virve Valtonen

Aleksi Rantala on 25-vuotias filosofian ylioppilas, pääaineenaan filosofia. Rantala on vuonna 2009 toiminut Tamyn hallituksessa vastuualueinaan sosiaalipolitiikka, kunnallispolitiikka ja tasa-arvo.
Aleksi Rantala on 25-vuotias filosofian ylioppilas, pääaineenaan filosofia. Rantala on vuonna 2009 toiminut Tamyn hallituksessa vastuualueinaan sosiaalipolitiikka, kunnallispolitiikka ja tasa-arvo.

"Aleksi ei turhia hötkyile, paitsi mitä nyt joskus tanssilattialla olutta juotuaan", hehkuttaa Gabriel Herrera edustajiston kokoushuoneessa.

Käytävän puolella odottava puheenjohtajaehdokas Aleksi Rantala on kuin viilipytty. Voisi veikata, että miehen keskisyke on 52, vaikka ihmiset kohisevat ympärillä.

"Kun ei itse ole äänivaltainen näissä vaaleissa, niin ei tarvitse huolehtia tai kantaa vastuuta", Rantala pohtii.

"Perussirkus taas!" kivahtaa salista poistuva edustajiston jäsen.


Mirva Tossavainen saa puheenjohtajavaalissa 13 ääntä, Aleksi Rantala 23. Tyhjää äänestetään kahdesti. Rantalan huulille hiipii tyytyväinen hymy, kun hän huomaa tulleensa valituksi Tamyn puheenjohtajaksi.

"Alkoi tehdä mieli ottaa muutama olut!"

Niiden jälkeen nähdään ilmeisesti sitä paljon puhuttua hötkyilyä. Toistaiseksi Rantala keskittyy kertomaan, että hän tekee parhaansa ylioppilaskunnan hyväksi. Hän korostaa avoimuuden ja viestinnän merkitystä. Vuoden 2011 eduskuntavaaleihin hän ilmaisee kiinnostuksensa kautta rantain:

"Jos politiikassa meinaa menestyä, pitää tehdä hommat hyvin kaikissa vaiheissa."

"Aleksi on fiksu tyyppi, jolle toivotan onnea ja menestystä valinnan johdosta", hymyilee Mirva Tossavainen.


Tamyn ensi vuoden hallituksen rivijäseniksi valittiin Jussi-Pekka Ahonen(Tasy), Olga Haapa-aho (Vihreät), Tiina Heikkilä (PuHu), Varpu Jutila (Viva), Jaakko Mustakallio (Boomarit), Timo Perälä (Suuri Kupla) ja Ilkka Tiensuu (Sity).

Edustajiston puheenjohtajaksi äänestettiin Virve Valtonen (PuHu). Edustajiston 1. varapuheenjohtajaksi valittiin Antti Hiitti(Tasy) ja 2. varapuheenjohtajaksi Markus Räty (Sity).


Seppo Honkanen,
teksti & kuvat

| More

LUKIJOIDEN KOMMENTIT (1)

Kommentointi on suljettu arkistosivulla.

Täytä kaikki lomakkeen kohdat.
  1. gulag (15.12.09, kello 18:07)

    No sentään jotain järkeä tässäkin valinnassa, onnittelut Aleksille. Olisi ollut karmea tilanne huomata olevansa jäsenenä komukan johtamassa järjestössä, jossa vallitsee pakkojäsenyys. Ikävästi olisi ruvennut muistuttamaan takavuosien itänaapurin meininkiä.
Tampereen ylioppilaslehti Aviisi | Yliopistonkatu 60 A, 33100 Tampere | puh. 050-36 12 853
Sivujen ulkoasu: Seppo Honkanen


Aviisi Facebookissa
Aviisi Twitterissä
Tampereen yliopisto