Tm on arkistosivu.
Voit siirty Aviisin uudelle sivustolle tst.
Hae Aviisin arkistosta.
 

Älähdys: "Suuren Kuplan toiminta ei vaarannu eriävistä mielipiteistä"

Aviisin (1/08) Nokka-palstalla esitettiin anonyymi kolumni LuuppiX:n edustajien toiminnasta Tamyn edustajistossa. Kirjoittaja väitti LuuppiX:n luopuneen vallankahvasta ja innostui jopa haukkumaan koko yli 600-henkisen Luupin epävakaaksi ja yhteistyöhaluttomaksi.

On helppo huudella nimettömänä norsunluutornista. Mutta löytyneekö arvon kirjoittajalla sisua perustella syytöksensä julkisesti omalla nimellään? LuuppiX haastaa kirjoittajan nyt avoimeen julkiseen keskusteluun.

LuuppiX on mukana Suuri Kupla -vaalirenkaassa ja tukee mielellään vaalirenkaan toimintaa ja esityksiä. Kirjoittaja antoi ymmärtää, että Kuplan toiminta vaarantuisi LuuppiX:n riitelyn takia. Asia ei ole näin.

Suuren Kuplan motto on aina ollut "täydellinen ryhmäkurittomuus". Kaikilla Kuplan vaaliliitoilla on oikeus ja velvollisuus edustaa omia mielipiteitään Tamyn edustajistossa.

LuuppiX toteuttaa tätä aatetta. Suurella Kuplalla ei ole sisäisiä riitoja eikä Kuplan toiminta vaarannu eriävistä mielipiteistä. Nimenomaan juuri nämä eriävät mielipiteet pitävät homman mielenkiintoisena.

Kirjoittajan mielestä on siis vallan väärinkäyttöä olla eri mieltä. Oman mielipiteensä julkituominen tarkoittaa vallasta luopumista.

LuuppiX lupasi ennen vaaleja äänestäjilleen esittää hassuja hattuja edustajiston kokouksiin. Pidimme lupauksemme. Esityksemme ei ole asiaton - haluamme tuoda julki edustajistoa ja sen toimintaa ja mikäpä sen parempi tapa kuin huumori.

Meistä edustaminen on hauskaa ja haluamme tuoda sen julki. Vaikka kyse onkin vakavasta asiasta, ei se tarkoita, että pitäisi naama näkkärillä kököttää.

LuuppiX vastusti Tamyn hallituspohjaa, koska meillä oli erääseen hallituspaikkaan oma ehdokas. Ehdokkaamme oli mielestämme pätevämpi kuin esityksen henkilö, mutta tästä huolimatta hänet hylättiin. Emme saaneet hylkäämiseen järkeviä perusteita. Aloimme epäillä syyksi kyseisen ehdokkaan ja hallitusneuvottelijan kavereiden henkilökohtaisia skismoja. Mielestämme tällaisessa tilanteessa emme voineet katsella sivusta, kun hyvää ystäväämme sorsittiin, emmekä varsinkaan antaa asialle hyväksyntäämme.

Esitimme mielipiteemme juuri oikealla tavalla ja oikeaan aikaan. Asia on nyt käsitelty ja mielipiteemme tuli julki, juuri niin kuin pitikin. Aioimme alun perin olla kommentoimatta asiaa, koska emme halua mustamaalata ketään, mutta vaihtoehtoja ei pahemmin jätetty.

Lopuksi vinkki Aviisin toimitukselle: Jos ehdottomasti haluatte lehden näyttävän Iltalehden keskustelufoorumilta, muuttakaa edes palstan nimeksi Norsunluutorni.


LuuppiX-vaaliliitto


Päätoimittaja vastaa: Alli Nokka on toimituksesta riippumaton nimimerkki, jonka käyttäjän tai käyttäjien henkilöyttä emme paljasta. Nokka tulee jatkossakin ampumaan hävyttömästi puskasta. Varokaa!

"Epävakaista luuppilaisista" kirjoittaessaan hän tarkoitti yksinomaan LuuppiX-edustajistoryhmää.

| More

LUKIJOIDEN KOMMENTIT (0)

Kommentointi on suljettu arkistosivulla.

Tyt kaikki lomakkeen kohdat.Tampereen ylioppilaslehti Aviisi | Yliopistonkatu 60 A, 33100 Tampere | puh. 050-36 12 853
Sivujen ulkoasu: Seppo Honkanen


Aviisi Facebookissa
Aviisi Twitteriss
Tampereen yliopisto