Tämä on arkistosivu.
Voit siirtyä Aviisin uudelle sivustolle tästä.
Hae Aviisin arkistosta.
 

Lyhyesti: Torakat pesiytyneet ympäri Mikontaloa

Toasin Mikontalon eri rappujen huoneistoissa on tehty viime aikoina havaintoja torakoista. Paikoin niitä on löytynyt sellaisia määriä, että tuhoamiseen on tarvittu useita myrkytyskertoja. Tuholaistorjunnasta arvellaan kertyvän tuhansien eurojen lasku.

Torakoiden epäillään pesiytyneen Mikontaloon vaihto-opiskelijoiden mukana, sillä suurenpuoleisista havainnoista useimmat ovat peräisin heidän asunnoistaan. Torakoita kulkeutuu helposti matkatavaroiden mukana.

"Otollista maaperää leviämiselle ovat asunnot, joiden puhtaanapitoa on laiminlyöty. Osa vaihto-opiskelijoista myös tulee sellaisista kulttuureista, joissa torakoita ei pidetä ongelmana", Toasin kiinteistöpäällikkö Pasi Mäkinen kertoo.

Mikontalon remontissa olevassa C-rapussa torakkasotaa käydään järein asein, sillä talon rakenteet myrkytetään järjestelmällisesti joka paikasta. Vaikka operaatio on iso ja sille voi tulla hintaa nelinumeroinen luku, Mäkinen muistuttaa, että vastaavat keinot eivät ole harvinaisia samanikäisissä kerrostaloissa.

"Mikäli asunnostaan löytää torakoita, on syytä ilmoittaa isännöitsijälle välittömästi, etteivät ne pääse leviämään näin laajalle."


Olli Koikkalainen

| More

LUKIJOIDEN KOMMENTIT (0)

Kommentointi on suljettu arkistosivulla.

Täytä kaikki lomakkeen kohdat.Tampereen ylioppilaslehti Aviisi | Yliopistonkatu 60 A, 33100 Tampere | puh. 050-36 12 853
Sivujen ulkoasu: Seppo Honkanen


Aviisi Facebookissa
Aviisi Twitterissä
Tampereen yliopisto