Tämä on arkistosivu.
Voit siirtyä Aviisin uudelle sivustolle tästä.
Hae Aviisin arkistosta.
 

Tampereen puistoihin saattaa tulla juoppovahteja

Ehdotus vartijapartioista on herättänyt ankaraa vastustusta. Aloitteen kohtalo on vielä auki.

Tampereella on vaadittu vartijoiden palkkaamista puistoihin, jotta kaupungin keskustan julkijuopottelu saataisiin kuriin. Nyt vaikuttaa siltä, että jopa valtuustoaloitteen pääpuuhamies on muuttamassa mieltään.

"En haluaisi kaupunkiin vartijakulttuuria, mutta kaikki tuntuvat olevan hampaattomia keskustan häiriköiden suhteen. Poliisilla ei ole aikaa valvoa koskenrantoja. Vartijapartiot olisivat vihoviimeinen hätäratkaisu", kaupunginvaltuutettu Aila Dündar-Järvinen (sd) toteaa.

Dündar-Järvinen jätti viime kesäkuussa muutaman muun valtuutetun kanssa valtuustoaloitteen julkijuopottelun ja häiritsevän käyttäytymisen vähentämiseksi kaupunkialueella.Vartijasuunnitelmat ovat herättäneet melkoista kritiikkiä. Dündar-Järvinenkin myöntää, ettei se olisi paras ratkaisu ongelmiin.

"En minä ole mikään poliisivaltion puolestapuhuja. Kesäkausi on lyhyt, enkä halua viedä kaupunkilaisten iloja pois. On hyväksyttävää juoda puistossa sivistyneesti viiniä."

Hän aikoo pitää huolta, ettei valtuustoaloite joudu mappi ö:hön, vaan etenkin alaikäisten julkijuopotteluun puututaan.

Kaupunginvaltuutettu Mikko Aaltonen (vas) on alusta asti vastustanut puistovartijoita, sillä siinä ei hänen mielestään puututa ongelman ytimeen.

"Vartijoilla ja järjestyksenvalvojilla ei ole poliisin valtuuksia, joten he eivät voi käytännössä tehdä mitään pahimmille rettelöitsijöille."

Ongelmatapaukset eivät luultavasti lotkauta korvaansa puistovartijoille. Tällöin vartijat saattavat Aaltosen mukaan ottaa silmätikuiksi niitä puistossa aikaa viettäviä, jotka eivät edes ole varsinainen ongelma.

Usein varsinkin puistoissa remuavia nuoria paheksutaan. Dündar-Järvinen muistuttaa, ettei aikuisilla ole varaa sanoa soo-soo, jos he itse käyttäytyvät huonosti esimerkiksi kaupunkitapahtumien kaljateltoissa.

"Kesä ja ongelmat sen myötä ovat tulossa. Haluaisin saada asian ratkaistuksi ennen sitä", Dündar-Järvinen linjaa.

Vuonna 1999 Tampereen keskustassa toteutettiin nollatoleranssi-projekti, jolla haluttiin vähentää julkijuopottelua ja sen ongelmia. Poliisien partiointia ilta-aikaan lisättiin ja poliisi puuttui pieniinkin rikkeisiin. Keskusta rauhoittui, mutta kuten Dündar-Järvisen ja muiden valtuustoaloitteessa todetaan, lähiöissä humalaisten määrä lisääntyi selvästi. Voi olla, että vartijoiden palkkaaminen vain siirtäisi ongelmat keskustasta muualle.Annastiina Airaksinen


| More

LUKIJOIDEN KOMMENTIT (1)

Kommentointi on suljettu arkistosivulla.

Täytä kaikki lomakkeen kohdat.
  1. Seppo Säämäki (15.03.12, kello 22:23)

    Hienoa että Aviisi nostaa aiheen esiin!

    Lisää tietoa yksityisvartiointia vastustavan musiikkivideoni kuvauksessa:

    www.youtube.com/watch?v=9...
Tampereen ylioppilaslehti Aviisi | Yliopistonkatu 60 A, 33100 Tampere | puh. 050-36 12 853
Sivujen ulkoasu: Seppo Honkanen


Aviisi Facebookissa
Aviisi Twitterissä
Tampereen yliopisto